8 Mayıs 2024, Çarşamba

“İki kişi boğulmuştu, aynı tehlike devam ediyor”

7 Eylül 2022, Çarşamba 11:12

     


Çine’nin Kabalar Mahallesi’nde 2 kişiye mezar olan gölette hiçbir önlem alınmadı. 2014 yılında yapılan göledi Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin devralmak istemediği belirten Mahalle Muhtarı Yusuf Kenan Aktaş, “Burada aynı tehlike devam ediyor. Bu nedenle en kısa sürede çözüm bekliyoruz” dedi.

Aydın İl Özel İdaresi döneminde yapılan ve 2014 yılında yapımı tamamlanan Kabalar-Sarıköy Göledi, Aydın Büyükşehir Yasası sonrası sahipsiz kaldı. 2018 yılı Eylül ayında 77 yaşındaki Mehmet Özdemir ile 19 yaşındaki torunu Mehmet Karataş’a mezar olan göledin akıbeti, tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

“DSİ’Mİ, YOKSA AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Mİ DEVRALACAK?”

Yaklaşık 9 yıldır su depolanan göletten yararlanmak isteyen onlarca vatandaş, kendi imkanları ile 1,5-2 kilometre boru döşeyerek su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. 2 vatandaşın ölümüne neden olan gölet için çözüm beklediklerini belirten Kabalar Mahallesi Muhtarı Yusuf Kenan Aktaş, “Göledimiz 2014 yılında İl Özel İdare tarafından yapıldı ve Kabalar-Sarıköy göledi olarak inşa edilmişti. Aynı yıl Büyükşehir olduğumuzdan, yasa gereği bu göledi Büyükşehir Belediyesi’nin devralması gerekiyordu. Eksiklikleri olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi devralmadı ve şuan mahkeme süreci devam ediyor. Bu nedenle mahalleler olarak mağduruz ve bazılarımız kendi imkanı ile buradan su kullanıyor bazı kişiler de kullanamıyor. Bu göledi Devlet Su İşleri mi (DSİ) devralacak, yoksa Aydın Büyükşehir Belediyesi mi devralacak? Bunun bir an önce kararlaştırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“EN KISA SÜREDE ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin göledi devralmamasının nedenlerini de açıklık getiren Muhtar Aktaş, “Bu göledimizin dolu savak olmadığı, membran düzgün döşenmediği ve bu nedenle su kaçırdığı gerekçeleriyle Büyükşehir Belediyesi devralmak istemiyor. Göletten yararlanmak isteyen vatandaşlar da kendi imkanları ile buradan boru döşeyerek mahalleye su götürüyor. Göletten su almak isterken de burada 2 vatandaşımız boğularak yaşamını yitirdi. Burada aynı tehlike devam ediyor. Yine aynı şekilde su almak isteyen biri veya herhangi bir vatandaş kayıp düşebilir. Bu nedenle en kısa sürede çözüm bekliyoruz” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler