• 7 Temmuz 2023, Cuma 17:57

Muhasebe ücretlerine yüzde 35 zam

Aydın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMM) Başkanı Engin Ünsal, “Odamız Danışma Meclisi ve üst birliğimiz TURMOB’un ülke genelinde almış olduğu artış kararı doğrultusunda mevcut ücretlere en az yüzde 35 oranında artış yapılması karara bağlanmıştır” dedi.

Aydın SMMM Başkanı Engin Ünsal, üyelerinin ayakta kalabilmesi için ilk kez ara zam kararı alındığını belirtti. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TURMOB) öncülüğünde alınan kararın yürürlüğe girdiğini ifade etti.

“BELİRLEMİŞ OLDUĞUMUZ ÜCRETLERİMİZ BUGÜN İÇİN ANLAMINI YİTİRMİŞ BULUNMAKTADIR”

Başkan Ünsal, “Ticari çevrelerin çok yakından bildiği üzere biz Mali Müşavirler Maliye Bakanlığı tarafından her yıl Aralık ayında Resmi Gazete’de yayınlanan ücret tarifesi üzerinden bir sonraki yılın tamamında geçerli olmak üzere muhasebe ücretlerimizi belirliyoruz. Ancak, ülkemizin içinde bulunduğu enflasyonist ortam ve ekonomik dengelerin bozulması tüm vatandaşlarımızı etkilediği gibi biz mali müşavirleri de derinden etkilemektedir. Bunun sonucunda Ocak 2023'de belirlemiş olduğumuz ücretlerimiz bugün için anlamını yitirmiş bulunmaktadır. Giderlerimizin büyük bölümünü ücret ödemelerinin oluşturduğu sektörümüzde asgari ücret artışlarına bağlı ücret ayarlaması yapmak kaçınılmaz olmuştur. 2021 Yıl sonu asgari ücret 3 bin 577 lira 50 kuruştan, 2022 Yılı başında yüzde 40 artış kaydederek 5 bin 4 liraya 2022 yılı ikinci yarısında yüzde 29 artış kaydederek 6 bin 471 TL’ye 2023 Yıl başında yüzde 55 artış kaydederek 10 bin 8 TL ve 2023 Yılı ikinci yarısı için ise yüzde 34 artış kaydederek 13 bin 414 lira 50 kuruşa yükseltilmiştir. Yani 2021 Aralık ayında 3 bin 577 TL olan asgari ücret 20 ay sonra 2023 Temmuz ayında 13 bin 414 TL’ye yükselerek kümülatif olarak yüzde 275 artış göstermiştir. Mesleğimizi yapabilmek için ücret dışındaki kira, elektrik, kırtasiye ve diğer giderlerimizdeki artışlardan bahsetmek asgari ücret artışı yanında gereksiz kalmıştır” diye konuştu.

“MESLEĞİMİZİ SÜRDÜREBİLMEMİZ GEREKİYOR”

“Yaşamakta olduğumuz tüm bu artışlara istinaden bizler mesleğimizi sürdürebilmemiz gerekiyor” diyen Başkan Engin Ünsal, son olarak şunları kaydetti;

“Siz değerli mükelleflerimize aynı kalitede hizmet üretmeye devam edebilmemiz İçin muhasebe ücretlerimizde 2023 yılı Temmuz ayından geçerli olmak üzere, Odamız Danışma Meclisi ve üst birliğimiz TURMOB un Türkiye genelinde almış olduğu artış kararı doğrultusunda mevcut ücretlere en az yüzde 35 oranında artış yapılması karara bağlanmıştır. Pandemi, deprem, ekonomik kriz gibi toplumsal felaketlerde gece gündüz demeden kamu finansmanın kesintiye uğramaması için çalışan mali müşavirler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletinin ve siz değerli mükelleflerimizin yanında ve hizmetinde olmaya devam edecektir.” (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.