19 Nisan 2024, Cuma

Çine Belediyesi’nin faaliyetleri kafaları karıştırdı

6 Nisan 2021, Salı 17:39

     


Çine Belediye Meclisi’nde görüşülen faaliyet raporunda yer alan gerçekleştirilen hizmetler ile rakamlardaki tutarsızlık, muhalefet meclis üyelerinin kafasını karıştırdı. Muhalefet meclis üyeleri, Çine Belediye bütçesindeki gelir ile gider tablosu arasındaki farkın 2017 yılından bu yana açılmaya başladığına dikkat çekti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Belediye Meclisi Nisan ayı oturumu gerçekleştirildi. Faaliyet raporlarının oylandığı oturumu, Başkan Vekili Mehmet Kıvrak yönetti. 11 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis oturumunda, Belediye Başkan vekilleri, komisyon ve encümen üyeleri seçimi de yapıldı.

“YÜZDE 100 KİM MEMNUN?”

Çine Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile başlanan toplantıda, tüm meclis üyelerine faaliyet raporu dağıtıldı. Başkan Vekili Mehmet Kıvrak’ın oturumu açmasının ardından Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Evren Aytepe, söz istedi. Aytepe, faaliyet raporunda yer alan memnuniyet oranlarının yüzde 100 olarak belirlenmesinin neye göre belirlendiğini sordu. Bunun üzerine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer devreye girerek ilgili birim müdürlerine aynı soruyu yöneltti. İlgili müdürlerin cevabı ise, muhtarlardan alınan görüş ve yapılan hizmetlere dayanarak yapıldığını açıkladılar.

BÜTÇE GELİR VE GİDERLER RAPORU TEPKİYE NEDEN OLDU

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Şakir Deniz, yine faaliyet raporları içerisinde yer alan Çine Belediyesi bütçesinin 2020 yılı giderlerinin 94 milyon 167 bin 118 lira 98 kuruş ve bu bütçenin de 42 milyon 449 bin 744 lirasının Sağlık İşlerine aktarıldığını ifadesinin yanlış olduğunu belirtti. Deniz, Çine Belediye bütçesi 50 milyon lira iken 94 milyon olarak faaliyet raporuna yazılmasının büyük hata olduğuna dikkat çekti. Bu hata da AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. Belediye bütçesinin 50 milyon lira olduğuna dikkat çeken muhalefet üyeleri, hatanın düzeltilmesini istedi. Ayrıca, AK Parti İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, 2017 yılından bu yana Çine Belediye Bütçesi’ndeki gelir ve giderler arasındaki farkın her yıl açıldığına dikkat çekti. Başkan Dinçer, bu ay faaliyet raporunun onaylanması gerektiğini açıklayarak gündem maddesini oylamaya sundu. Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri gündem maddesine ret oyu kullanırken, Millet İttifakı üyeleri evet oyu kullandı. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

SEÇİMLER YAPILDI

İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının görev süresi ve üye sayısının belirlenmesi sırasında görev süresi 1 yıl ve üyelerin de 3 kişiden oluşması kararlaştırıldı. Buna göre yapılan oylamada ise, İmar Komisyonu üyeliğine Semra Eroğlu, Hasan Yörük ve Evren Aytepe seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'na da Mehmet Kıvrak, Cengiz ince ile Efrahim Çayır seçildi. Çine Belediye Meclisi Başkan Vekilliği seçimlerinde birinci Başkan Vekili olarak Mehmet Kıvrak, ikinci Başkan Vekili de Hasan Yörük oldu. Katip Üyeler Mehmet Utku Şahin ile Özden Okumuş seçilirken Encümen Üyeleri de Semra Eroğlu ve Hasan Yörük seçildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler