29 Nisan 2024, Pazartesi

Çine’de bina sahiplerine zorunluluk getirildi

6 Ocak 2022, Perşembe 13:56

     


Çine İlçe merkezindeki 6 mahallede sıvasız, boyasız, badanasız durumda olan bina ve inşaatların düzgün hale getirilmesi, karara uymayan şahısların binalarındaki eksiklerin Çine Belediyesi tarafından giderilerek ve yüzde fazlasıyla konut sahiplerinden tahsil edilmesine karar verildi.

 

Çine Belediye Meclisi’nde kent estetiği açısından önemli bir karar alındı. İlçe merkezindeki kötü görüntünün giderilmesi adına Hamidabat, Şevketiye, Yeni, Cumhuriyet, Soğancılar ve Sarıoğlu mahallelerinde bulunan bakımsız binaların dış cephe tadilatı zorunlu hale getirildi.

“ÇİNE BELEDİYESİ YÜZDE 20 FAZLASIYLA TAHSİL EDECEK”

Çine Belediyesi’nin Ocak ayı oturumunda, İmar ve Trafik, Yol ve Şehircilik ile Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyon Raporu görüşüldü. Komisyonların aldığı karara göre, “İlçe merkez mahallelerinde bulunan sıvasız, boyasız, badanasız durumda olan bina ve inşaatların düzgün hale getirilmesi ile ilgili İmar ve Trafik, Yol ve Şehircilik ile Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyon Raporuna dayalı olarak; ‘Binaların yüzde 25 ile 50 oranında dış cephe sıvası ve boyası ile sağlanır. Bakım yapılmayan binalarda oluşan sıva ve boyaların yapılması hem bina dayanıklılığını hem de görüntü kirliliği yaratmayacağı bildirilmişti. Bu sebeple merkez mahallelerde Hamidabat, Şevketiye, Yeni, Cumhuriyet, Soğancılar ve Sarıoğlu mahallelerinde bulunan bakımsız binaların dış cephe, sıva, boya ve badanalarının yapılmasına, yağmur suyu borularının zemine kadar indirilerek yapılmasına, yapılmadığı taktirde bu işlerin belediye tarafından yapılması ve yapılan masrafların yüzde 20 fazlasıyla bina sahiplerinden tahsil edilmesi komisyon tarafından uygun görülmüştür.” denildi.

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in yönettiği ve tüm meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantıda, 3 ayrı komisyonun hazırladığı bu karar, oy birliğiyle kabul edildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler