ÇİNE'DE YILIN AHİSİ MUSTAFA ORTAK OLDU

5 Kasım 2020, Perşembe 12:31

     


Çine’de 33. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında yılın Ahisi seçilen 50 yıldır marangoz ve mobilya üzerine hizmet veren 76 yaşındaki Mustafa Ortak'a teşekkür plaketi verildi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Esnaf Ve Sanatkarlar Odası'nda düzenlenen törene, Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (AYESOB) Başkanı Selahattin Çetindoğan, Birlik Genel Sekreteri Mustafa Çağlayan, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Pandemi nedeniyle kutlama yapılmayan 33. Ahilik haftasında Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yılın ahisi seçilen 50 yıldır marangoz ve mobilya üzerine hizmet veren 76 yaşındaki Mustafa Ortak’a teşekkür plaketi takdim edildi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’de yılın ahisine kahve fincanı hediye etti.

 

BAŞKAN UYAR: AHİ BAYRAM TÜRBESİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, “2016 yılından beri ilçemizde yılın ahilerine plaket veriyoruz. Odamıza en eski kayıtları olan esnaflarımızdan seçerek her sene kutlamalarımız devam edecek. Daha önceki kutlamalarımız Aydın’da gerçekleşmişti. Bu sene pandemi nedeniyle geniş çaplı kutlamalar yapamadık. Önümüzdeki sene nasip olursa ilk kutlamayı Eskiçine Ahmet Gazi Camisi’nde bulunan Ahi Bayram Türbesinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

 

BAŞKAN ÇETİNDOĞAN: ŞARTLAR ZORLAŞIYOR

Birlik olarak her zaman esnafın yanında olduklarını belirten AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan, “33. Ahilik Haftası kapsamında Çine’de bin 600 esnafımız içerisinde yılın ahisi Mustafa Ortak’a plaketi taktim ettik. Gittikçe şartlar zorlaşıyor. Eskiden para kazanmak aslanın ağzında derdik, şimdi aslanın midesine indi. Koca koca marketler var, seyyarlar var ama yaşamak durumundayız. Yaşayacağız ve mesleklerimize iyi sahip çıkacağız” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)