27 Nisan 2024, Cumartesi

Çineliler bu soruları cevaplamaya hazır mısınız?

5 Kasım 2019, Salı 17:30

     


Çine Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı yapıldı. Meclis, 3 maddeyi karara bağladı. Mecilsten çıkan karar ile ilçe halkına sorular yöneltilerek alınan cevaplar doğrultusunda çalışma başlatılmasına karar verildi. 

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Hamidabat Mahallesi 400 Sokak No:1’de Alparslan Türkeş Parkı’nın içinde bulunan büfe, Şevketiye Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 259 ada 11 ve 15 parsel sayılı taşınmazlar, Yeni Mahalle Adnan Menderes Bulvarı No:180/A’da bulunan dükkan ve Yeni Mahalle Adnan Menderes Bulvarı No:180/D’de bulunan dükkanın 10 yıl süre ile kiraya verilebilmesi için Belediye Encümenine oy birliği ile yetki verildi. Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği gereğince belediye Arabulucuk Komisyonu üyelerinin belirlenmesi için belediye başkanına yetki verildi.

 

HALKTAN GELEN CEVAPLAR DEĞERLENDİRİLECEK

İlçe içerisinde bulunan kaldırım işgalleri konusu ile ilgili Trafik, Yol ve Şehircilik ile Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyonu raporu görüşüldü. Bu konu ile ilgili açıklama yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, halka 7 soru yönelterek halktan gelecek olan talepler doğrultusunda çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Sorular halka anket şeklinde yöneltilecek, yetkililer çarşı ve sokaklarda bire bir vatandaş ile anket çalışması gerçekleştirecek. Anket çalışmasının bitiminde ise ortaya çıkan sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak.

Halkın cevaplaması istenilen o sorular şöyle:

"Alabanda Kavşağı'nın açılmasını ve ilçemiz girişine buradan ulaşımın sağlanmasını ister misiniz? Mevcut durumda kaldırımlarımız yürümeye elverişli mi? Kaldırım üzerinde bulunan dubalar kaldırılsın mı? Perşembe ve arefe günleri hariç esnafların kaldırım üzerinde masa ve sandalye ile satış yapması sizce uygun mu? Dükkan ve mağazaların önündeki reklam panosu, duba ve flamalar kaldırılsın mı? Çarşı merkezinde bazı cadde ve sokaklar belirli saatlerde trafiğe kapatılsın mı? Şehir merkezinde başka yere kaldırılmasını istediğiniz iş sektörü, kolları var mı, mesela galerici, kömür işletmecisi, samancılar, inşaat malzemeleri, tüp depoları var mıdır, kaldırılmasını ister misiniz?" (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler