• 5 Eylül 2023, Salı 17:46

Çine Belediyesi’nden ucu açık karar

Çine Belediye Meclisi’nde görüşülen ve 5 yıllık olarak alınması gereken Açık ve Kapalı Semt Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği kararını, yerel seçimlere yaklaşıldığı gerekçesiyle ucu açık olarak kararlaştırdı.

Çine Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı, Sosyal Tesisleri’nde ve Enver Salih Dinçer Başkanlığı’nda gerçekleşti. 2 Meclis Üyesinin mazeretli olarak katılmadığı toplantıda, 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin ilk gündem maddesinde yer alan Çine Belediyesi’nin 2024 mali yılı ve izleyen iki yılın gelir-gider bütçesi ile performans programı, incelenmek üzere ilgili komisyona havale edilirken, Yolboyu Mahallesi 165 ada 25 parsel sayılı mera vasıflı taşınmazın belediyeye tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

CUMHUR İTTİFAKI ALKOL RUHSATI ONAYINA RED OYU KULLANDI

Gündem’in 3 ve 4 sırasında yer alan Kavşit Mahallesi 2678 Sokak No:12-14 ile Yağcılar Mahallesi 1700 Sokak No:39-41 adreslerinde bulunan 2 ayrı işletmenin ‘İçkili yer bölgesi’ talebine, Cumhur İttifakı gurubu red oyu verdi. Karar, Millet İttifakı’nın oy çokluğu ile kabul edildi.

BAŞKAN DİNÇER O KARARI YENİ BAŞKANA BIRAKTI

Çine Belediye Başkanlığı tarafından tahsis ücreti belirlenebilmesi amacıyla Açık ve Kapalı Semt Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği’nin süresi görüşülen madde için Başkan Salih Dinçer, bu sürenin 5 yıllık olması gerektiğini belirtirken, yerel seçimlere kalan süreyi dikkat çekerek 31 Mart seçimlerinde oluşacak olan belediye meclisi ve yeni belediye başkanının karar almasını istedi. Ucu açık olarak bırakılan karar, oy birliği ile kabul edildi. (FATMA AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.