25 Nisan 2024, Perşembe

Aydın Valiliği'nden Çineli Şehit Özdemir’e vefa

5 Eylül 2022, Pazartesi 20:33

     


Çine’nin ilk şehitlerinden Adnan Özdemir’in de mezarı bulunan Kabalar Mahallesi Mezarlığı yoluna, Aydın Valiliği tarafından bin 600 metrekare taş döşendi. Mahalle Muhtarı Yusuf Kenan Aktaş, “Çok kötü olan yolumuz nedeniyle dışarıdan gelen vatandaşlara karşı mahcubiyet duyuyorduk. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hakkari Çukurca’da 1993 yılında girdiği çatışmada Şehit düşen J. Komanda Er Adnan Özdemir, memleketi Çine’nin Kabalar Mahallesi’nde toprağa verilmişti. Şehit Özdemir’in de mezarı bulunan ve mahallenin 4 mezarlığından biri olan alana ulaşımı kolaylaştırmak için, Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından taş döşemesi yapıldı.

“MAHALLEMİZE YAKIŞMAYAN BİR GÖRÜNTÜDEN KURTULDUK”

Mezarlık yolunun kötü olmasından dolayı çok zorluklar yaşandığını belirten Kabalar Mahalle Muhtarı Yusuf Kenan Aktaş, “Mahalle mezarlığımızın yolu yıllardır çok kötüydü ve inip çıkmakta zorlanıyorduk. Özellikle Şehidimiz Adnan Özdemir’in de naaşının bulunduğu mezarlığımızın yolunun yapılması için AK Parti Aydın Milletvekilimiz Mustafa Savaş ile AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ve Aydın Valimizin büyük katkıları oldu. Bu nedenle kendilerine teşekkür ederiz. Mezarlığımızın yolu için bin 600 metrekare, mahalle içine de 2 bin 600 metrekare olmak üzere toplam 4 bin 200 metrekare taş döşendi. Özellikle mezarlık yolunun yapılması bizleri çok mutlu etti. Çünkü cenaze olduğunda dışarıdan gelen vatandaşlara karşı mahcubiyet duyuyorduk. En önemlisi ise, bu mezarlığımızda şehidimizin mezarı bulunduğundan mahallemize yakışmayan bir görüntüden kurtulduk” ifadelerini kullandı.

Çalışmanın 1 haftada tamamlandığını belirten Muhtar Aktaş, emeği geçen çalışanlara ve yetkililere minnettar olduklarını ifade etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler