26 Nisan 2024, Cuma

50 yıldır tezgahının başında

5 Haziran 2023, Pazartesi 13:00

     


Çine’de yaşayan 73 yaşındaki Kadriye Çoban, ilerlemiş yaşına rağmen kendi ürettiği organik ürünlerin satışını yaparak geçimini sağlıyor. 50 yıldan bu yana pazarcılık yaptığının altını çizen Çoban, tüm kadınları üretip çalışmaya davet etti.

Çine Soğancılar Mahallesi’nde oturan ve bahçesinde yetiştirdiği ürünleri kurulan pazara getirerek geçimini sağlayan 73 yaşındaki Kadriye Çoban, “Sağlığım yerinde olduğu sürece bu işe devam edeceğim” dedi. 50 yıldan bu yana pazarcılık yaptığını belirten Çoban, ilerleyen yaşına rağmen çalışkanlığıyla gençlere taş çıkartıyor. Pazartesi ve Perşembe günleri Çine’de kurulan Kapalı Pazar yerinde satış yaptığını söyleyen Çoban, “Bu hafta kendi yetiştirdiğim çileği getirdiğim. Bahçemde organik olarak yetiştirdiğim çileği 30 liradan satıyorum. Harçlığımı çıkartıp faturalarımı ödüyorum” diye konuştu. Kazandığı parayla ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Çoban, “Boş durmayı sevmiyorum. Bence herkes bir şeylerle uğraşmalı ve uğraşını işe dönüştürmeli. Çünkü insanın kendi parasını kazanması güzel bir duygu. Ben buradan kazandığım parayla ihtiyaçlarımı görüp eve döneceğim. Perşembe günü biraz daha fazla ürün getiriyorum. Ceviz, kestane, yeşillik satışını yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Çoban, çalışmanın sağlığına da iyi geldiğini belirterek, işine uzun bir süre daha devam edeceğini söyledi. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler