• 5 Nisan 2023, Çarşamba 14:29

Çine'de Avukatlar Günü kutlandı

Aydın Barosu Çine Temsilcisi Avukat Aylin Aytepe, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz yıl “Avukatlar Günü’nü kutla(ya)mıyoruz” dememize sebep olan sorunlarının çözümü için somut bir tek adım atılmamışken, deprem felaketi ağır ve yeni sorunlar eklemiştir” dedi.

Aydın Barosu Çine Temsilcisi Avukat Aylin Aytepe, “5 Nisan Avukatlar Günü’nde, deprem felaketinde kaybettiğimiz on binlerce yurttaşımız ve 121 meslektaşımızın acısını bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz” diye konuştu. Aytepe yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: “Mesleğimizin, geçtiğimiz yıl “Avukatlar Günü’nü kutla(ya)mıyoruz” dememize sebep olan sorunlarının çözümü için somut bir tek adım atılmamışken, mevcut sorunların üzerine deprem felaketinin yarattığı çok ağır ve yeni sorunlar eklenmiş durumdadır. Yaşanan afet sonrası depremden ağır şekilde etkilenen illerimizde avukatlık faaliyetini fiilen sürdürmek şimdi çok daha zor bir hale gelmiştir. Depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın avukatlık mesleğinin onuruna uygun olarak mesleklerini tekrar icra edebilmeleri ve mesleğimizin bugüne kadar her mecrada dile getirilen köklü sorunlarının bir savunma reformu ile çözümü için TBB’nin ve tüm Baroların mücadelesi birlikte ve tam bir kararlılık içerisinde devam edecektir. Mesleğimizin içerisine sokulduğu ağır sosyo-ekonomik koşulların, avukata dönük şiddet vakalarındaki artışın ve bu mesleği icra ederken önümüze çıkartılan her türlü engelin, özünde vatandaşın en temel hakkı olan savunma hakkına yönelik olduğunu bir sefer daha altını çizerek hatırlatmak isteriz.”

Aydın merkez adliyesinin ihale süreci yeniden başlatıldığını belirten Aytepe, “Biz Avukatların, hakimlerin, savcıların, katiplerin kısacası tüm adliyede çalışanların güzel, ferah insanca ortamlarda çalışmalarının daha verimli olacağını biliyoruz. Barolar Birliği tarafından satın alınan Baromuza tahsis edilecek olan arsamızın da imar durumunun Belediye Meclisi imar komisyonunda incelendiğini, özellikle İmar Kanunu 18. Madde uygulaması sürecinin de tarafımızdan takip edildiğini belirtmek isterim. Yine 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimler için, üzerimize düşen tarihi sorumluluk bilinci ile seçim güvenliği konusunda, seçim günü yine aynı bilinç içerisinde Baromuza kayıtlı meslektaşlarımız ile birlikte sahada yer almak üzere gerekli çalışmaların yapıldığını da özellikle bilginize sunarım. Genç meslektaşlarımızın aidatlarının yasal düzenleme ile kaldırıldığı, baroların gelirlerinin hızla azaldığı, ekonomik tablonun hem barolarımız hem de meslektaşlarımız açısından zor bir dönemin başladığı da görülmektedir” ifadelerini kullandı.

Aytepe, son olarak “Savunma makamında adalet mücadelesi veren, yurttaşların sesi ve nefesi olan umudu yeniden büyüten tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Günü ve Baromuzun 100’üncü yılı kutlu olsun” dedi. (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.