26 Nisan 2024, Cuma

“Aydın Büyükşehir Belediyesi jeotermal işlerine de mi girdi?”

5 Nisan 2021, Pazartesi 13:04

     


Gazeteci Atilla Dağıstanlı, “Ay Jeotermal A.Ş nedir? Aydın Büyükşehir Belediyesi jeotermal işlerine de mi girdi? Girdiyse de ne yapıyor? Burada kimler çalışıyor? Beş kişilik yönetim kurulundan başka kimler var? Yani istihdam olarak çalışan olarak kimler var? Meçhul.. Artı Aydın Büyükşehir A.Ş, burası ne yapar? Ben burayı da merak ediyorum” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Deneyimli Gazeteci Atilla Dağıstanlı, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Dağıstanlı, Aydın’daki totem ve tabelalara yönelik eleştirilerde bulunarak bunların kaybetme korkusundan dolayı yapıldığını belirtti.

“BEN KİŞİNİN DAVRANIŞINI ELEŞTİRİYORUM”

Aydın’da adım başı tabela olduğunu belirten ve bunun yanlış bir tutum olduğunu söyleyen Dağıstanlı, “Biz belediye başkanını hizmet etsin diye, ona güvendiğimiz için seçeriz. Gezerken sizde görmüş olabilirsiniz. Aslında Aydın’da yaşayan herkes görüyor. İki metre kare bir kaldırım taşı döşenmiş, burasını Büyükşehir Belediye yaptı yazıyor. Akşam bir video geldi bana Özlem Hanım diyor ki, ‘senin suyun var mıydı daha önce suyunu getirdim’ diyor. Hanım efendi biz sizi niye seçtik, biz size bir görev verdik. Sizin göreviniz sözünüzde durmak. Niye bizim başımıza kakıyorsunuz yaptığınız işi. Sizden önce çok belediye başkanları geldi geçti Aydın’dan. Bunları burada söylemek benim görevim. Ben kişiyi eleştirmiyorum, kişinin davranışını eleştiriyorum. Davranış nedir, yanlıştır. Adım başı billboard adım başı irili ufaklı değişik ebatlarda tabelalar ve totemler. Didim’in içerisini gezdik, 70 tane tabela gördük. Bu bedava olsa bile bunu yapmamak lazım. Bu psikolojik ya da zihinsel olabilir mi? bana göre olabilir, biraz korku var işin içerisinde, kaybetme korkusu var” dedi.

“AYDIN’DA NE GEREK VAR BU KADAR TOTEME”

Dağıstanlı, “Ben reklamcılıkta yaptım. Ben Aydın’da totem reklamlar diktim. Kaç paraya yapıldığını, karayollarına kaç para ödendiğini ödenmediği zaman o devasa panoların kesilerek yere düşürüldüğünü hepsini biliyorum. O reklam panolarının giderleri nasıl karşılanıyor o konuda aydınlatıcı bilgiye sahip olmadığım için herhangi bir önyargıda bulunmak istemiyorum. Ben işin psikolojik tarafından ve toplumsal tarafından bakıyorum. Çok fazla tabela var. Seçtik, başımıza taç ettik, getirdik o koltuğa oturttuk, niye 2 metrekarelik bir yere kaldırım taşı döşendi. Burayı büyükşehir belediyesi yaptı. Yapacaksanız ara sokaklara inin, temizlik gitmiyor Biz size teşekkür edeceğiz burayı yaptınız diye. Bir esnafta Özlem Hanıma yaptığı işten teşekkür yazısı yazılıydı, gittim sordum ne bu diye. ‘Biz yazmadık, onu Özlem Hanım yazdırmış getirtip astırttı’ dedi. Orada çelişkiye düşüyorsun, güven azalıyor. Aydın’da ne gerek var bu kadar toteme. Didim boyunca totem. Şimdi Fatih başkanda aynı şeyi yapmaya başladı. Efeler ’de aynı şeyi yapıyor” diye konuştu.

“BU ŞİRKETLER NE İŞ YAPAR?”

Dağıstanlı, “Ben, bizim Büyükşehir Belediyesinin kurduğu altı şirketi inceledim. Niyetin içindeki niyeti araştırdım. Büyükşehir belediyesinin 6 şirketi var. Bu 6 şirketten Aybel’de kafeterya, restoranlar, otoparklar var orada insanlar çalışıyor. Ege Et’e bakıyorum, yani iki şirkette üretim var, oradan ekmek yiyen insanlar var. İki tane şirketin üretimi var. Şirket yaratıcılık olsun, üretim olsun ve kar elde etmek için kurulur. Aysera A.Ş, Ay Jeotermal A.Ş, Aydın Büyükşehir A.Ş bu şirketler ne iş yapar? Bu şirketlerin en azından 5’şer kişilik bir yönetim kurulu var, birer de genel müdürleri var. Bu şirketler parasal tüketimi kamçılıyor. Şimdi bu şirketlerden Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde 4-5 bin kişi çalışıyor. Aybel ile Ege Et’i kabul ettim. Orada bir üretim var, o üretimden insanlar para kazanıyorlar belediyeye de para gidiyor. Yazımda ‘Aysera’ ne diye sordum, adı sera da, seracılık mı yapıyor büyükşehir belediyesi, seracılık yapıyorsa da bu seralar nerede. Bu seralarda kimler çalışıyor, neler yapıyorlar? Ay Jeotermal A.Ş nedir, Aydın Büyükşehir Belediyesi jeotermal işlerine de mi girdi, girdiyse de ne yapıyor, burada kimler çalışıyor?. Beş kişilik yönetim kurulundan başka kimler var?. Yani istihdam olarak çalışan olarak kimler var, meçhul. Artı Aydın Büyükşehir A.Ş, burası ne yapar, ben burayı da merak ediyorum. Burada yöneticilerden ve genel müdürlerden başka neler var. Aydın İmar A.Ş, ne yapar burada beş kişilik yönetim kurulu var. Şimdi şirketleri didiklemeye başladığımızda bir para sirkülasyonu var. Aylık 130-140 bin lira ödemeler oluyor benim bildiğim kadarıyla. Aynı şey Efeler Belediyesi’nde de oluyor, orada da iki şirket var orada da yönetim kurulu var. Burada Ay Jeotermal ’de jeotermal santrallerini mi kontrol ediyorlar. Ne yapıyorlar burada, para gidiyor. Peki, Aysera’da ne yapılıyor, seracılık mı yapılıyor. İsimden yola çıkarsak salatalık mı, biber mi üretiyoruz, bunları kim yapıyor. Bunlara bakıyorum çok acayip paralar gidiyor. Böyle bir yerde 3 bin lira emekli maaşı var, 3 bin lirada yönetim kurulundan geliyor 6 bin lira yapıyor. Ne yapıyor o arkadaş, ne üretiyor, ne yaratıyor. Aydın’ın ekonomisine katkı koyacak ne yaratıyor” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)







 
Son Eklenen Haberler