8 Mayıs 2024, Çarşamba

"Çine'de 4 ilimizi kapsayacak hayvan hastanesi kuracağız"

5 Mart 2019, Salı 14:22

     


AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Aydınlı hayvanseverlerle bir araya geldi. Savaş, “Çine’de dört ilimizi kapsayacak, doğa hayvanlarının iyileştirip rehabilitasyonunu sağlayacak ve tekrar doğaya bırakılmasıyla ilgili bir hayvan hastanesi kuracağız.” dedi.

 

Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ve Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, Aydın’da faaliyet gösteren dernek temsilcileri ve hayvanseverlerle bir araya geldi. Başkan adayları, hayvan dostlarına önemli müjdeler verdi.

 

Efeler’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Aydın Sevimli Patiler Derneği Başkan Yardımcısı Nalan Çeviren, “Biz ilk olarak küçük bir oluşumduk ve sokak hayvanlarımıza yararlı olmak için bu oluşumu kurduk. Daha sonra sayımız her geçen gün artarak devam etti. Çünkü bireysel olarak sokak hayvanlarına çok fazla yararlı olamıyorduk. Şu anda Aydın’da barınak ve diğer şartlar iyi değil. Mustafa Savaş Bey'e sorunlarımızı dinlediği ve böyle projelerle geldiği için çok teşekkür ediyoruz. Kendisi belediye başkanı olduğu zaman hep birlikte güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum. Çünkü şu an barınakta pedagoglar yetersiz, şartlar çok kötü. Bunların acilen iyileştirilmesi gerekiyor.” dedi.

 

"İLK İCRAATIMIZ KOŞULLARINI EN İYİ SEVİYEYE ÇIKARMAK"

Barınaklarda hayvanların çok kötü şartlarda muhafaza edildiğini bizzat gözlemlediğini belirten Savaş, “Bu konu her gittiğimiz yerde bize iletiliyor. Önümüzdeki dönem daha yaşanabilir, daha sağlıklı, hem hayvanlarımızın doktoru olacağı hem de hayvansever dostlarımızın gördüğünde mutlu olacağı barınaklar oluşturacağız. Mevcut barınaklara hayvanseverlerimiz giremiyor. Biraz önce burada da belirtildi, oralarda çalışan personelin de hayvan dostu olmasına özen göstereceğiz. Şehir merkezlerinde de sokak hayvanlarının rahatlıkla ulaşabileceği noktalara malzemeler ve gıda maddeleri koyacağız. Daha önce açıkladığım projeler arasında yer alan sokak hayvanları için yapacağım çalışmalara da çok olumlu tepkiler geldi. Kuşadası’ndaki hayvan barınağına gittiğimizde bizzat gördüm. İçler acısı bir durum var orada. Biz öncelikle bunları iyileştireceğiz. Onlar da bir can, sevilmeye ve şefkate ihtiyaçları var. Şu anda hayvansever dostlarımızla bunun istişaresini yapıyoruz ama her konuda olduğu gibi bir iletişim problemi olduğu kesin. Dertlerini ve sıkıntılarını iletebilecekleri bir merci bulamadıklarını belirtiyorlar. Açıklamış olduğum projeler arasında olmayan ama uzun süredir takip ettiğim bir konu daha var. Çine’de dört ilimizi kapsayacak, doğa hayvanlarını iyileştirip rehabilitasyonunu sağlayacak ve tekrar doğaya bırakılmasıyla ilgili bir hayvan hastanesi kuracağız. Aydın’da şu an üç hayvan barınağımız var. İlk icraatımız bunların kötü olan koşullarını en iyi seviyeye çıkartmak olacak.” diye konuştu.

 

“ÖLÜYE SAYGISI OLMAYANIN İNSANA NASIL SAYGISI OLSUN”

Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, hayvanlarla ilgili çok projelerinin olduğunu söyledi. Bu projeleri hayvanseverlerle birlikte gerçekleştireceklerini vurgulayan Akın, “17 ilçe ve Merkez Efeler'de veteriner hekimlerin bulunduğu, hayvanseverlere ait odalarıyla sokak hayvanlarımızın da en iyi koşullarda tedavi edilmesini sağlayacağız. Ayrıca Aydın’ın tüm ilçelerinde hayvan mezarlıkları oluşturacağız. Çünkü ölen hayvanlarımız vefat ettiğinde vahşi katı atık çöplüğüne atıyorlar. Yani ölüye bile saygısı olmayanın insana nasıl saygısı olsun. Biz bu gönüllü hayvanseverleri belediye bünyemize alıp sokak hayvanlarımızla ilgili tüm çalışmalarımızı onlarla yapmayı planlıyoruz. Belediye olarak görevlendirdiğiniz personel içinde hayvan sevgisi ve gönüllü olmadığı için başarılı olamayabiliyor. Biz ,bu nedenle hayvanseverlerimizle birlikte yapacağız.” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler