20 Nisan 2024, Cumartesi

“YİKOB’un yatırımları da olmasa ne yapardık?”

4 Ağustos 2022, Perşembe 09:21

     


AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Çine’de mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Karanfiller Mahallesi Muhtarı İdris Şen, Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından mahallesine 4 bin metrekare parke taşı döşemesi yapıldığını belirterek, “YİKOB’un yatırımları da olmasa ne yapardık? Seçim zamanı geldiğinde halkın karşısına tekrar nasıl çıkarız” dedi.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, belediye meclis Üyeleri, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran ve mahalle muhtarları tarafından karşılanan AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Tokmak Kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

“ORTAK SORUNUMUZ CEPLİ DURAK”

Bölgede mahalle muhtarları ilk olarak ortak sorunları olan Cumalı ve Tepeköy mahalleleri başta olmak üzere yaklaşık 10 mahalle halkının kullandığı Tokmak Kavşağı’na, cepli otobüs durağı sorunlarını Milletvekili Posacı’ya aktardı. Daha önce Bereket Mahallesi Muhtarı Erol Yaşar adına yazılan ve diğer mahalle muhtarları Nurullah Memiş, Bahtiyar Uysal, Mehmet Arslan, Mehmet Türe, Muammer Karadeniz, Erol Yaşar ve Ahmet Yaldız’ın imzası bulunan dilekçeyi Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ilettiklerini belirten Kızılgüney Mahallesi Muhtarı Nurullah Memiş, “Bu bizim ortak ve en önemli sorunumuz. Çünkü burada durak olmadığından, toplu taşıma araçlarına kullanan vatandaşlarımız için büyük tehlike arz ediyor. Özellikle yaşlı vatandaşlarımız ile çocuklarımız için. Bu talebimizi daha önce Aydın Büyükşehir Belediyesine de Karayollarına da ilettik ama bu iki kurum talebimizi bir birlerinin üzerine atıyor ve çözüm üretilmiyor. Biz burada bir vatandaşımızın canı yanmadan uygun bir alana cepli durak talep ediyoruz” diye konuştu ve daha önce hazırladıkları dilekçe örneğini Milletvekili Posacı’ya teslim etti.

“KESİNTİLERE MARUZ KALIYORUZ”

Tepeköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Türe de, mahallesinde bulunan elektrik hattı direklerinin ağaçtan olduğunu ve bir çoğunun çürüdüğünü belirterek, “Diğer tüm mahallelerde elektrik hattı direkleri beton direklerle değiştirildi. Değişmeyen mahalleler arasında benim mahallem var. Çürüyen ağaç direkler nedeniyle hem tehlike altındayız hem de sürekli rüzgarlı havalarda kesintilere maruz kalıyoruz. Bu sorunumuzun giderilmesi için desteğinize ihtiyacımız var” sözlerine yer verdi.

“3 BİN METREKARE DAHA PARKE TAŞINA İHTİYACIMIZ VAR”

2019 yılından buyana YİKOB tarafından mahallesine 4 bin metrekare parke taşı döşemesi yapıldığını belirten Karanfiller Mahallesi Muhtarı İdris Şen ise, “Vatandaşlarımızdan gelen taleplerin başında, yol sorunu oluyor. Bugüne kadar YİKOB’dan önemli destek aldık ama 3 bin metrekare daha parke taşına ihtiyacımız var. Mahallemize başka da hizmet yapılmadığından YİKOB’un yatırımları da olmasa ne yapardık? Seçim zamanı geldiğinde halkın karşısına tekrar nasıl çıkarız?” ifadelerini kullandı.

“ONLARIN DERDİ HİZMET ETMEK DEĞİL”

Muhtarların ortak sorunu olan cepli durak başta olmak üzere diğer taleple ve istekleri için ilgili kurumlar yetkilileri ile telefonla görüşen Rıza Posacı, sorunların giderilmesini istedi. Daha sonra bir açıklama yapan Milletvekili Posacı, “Buradaki durak sorunu Karayolları ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sorunu ama Büyükşehir Belediyesi bu sorunu istese giderir. Çünkü Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri sınırsız. Yeter ki yapmak istesin ama onların derdi hizmet etmek değil. Elektirk direkleri ile ilgili görüştüğüm yetkilimiz, bu konuda ihaleye çıktıklarını, fiyatlardaki belirsizlikler yüzünden ihaleye giren olmadığını söyledi ve bununla ilgili tekrar ihaleye çıkacaklarını söyledi” açıklamalarında bulundu.

Muhtarların ortak talebi olan D-550 Karayolu üzerine cepli durak alanlarında, Milletvekili Rıza Posacı ile muhtarlar ve AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir inceleme yaptı. Posacı ve partililer buradaki toplantının ardından diğer programlarına geçti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler