25 Nisan 2024, Perşembe

“Çine’de şoför esnafı zor dönemlerden geçti”

4 Ağustos 2022, Perşembe 12:36

     


AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Çine Ziraat Odası ve Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti. Şoförler Odası Başkanı Ahmet Sert, “Pandemi döneminden buyana şoför esnafı zor bir dönemden geçti. Şuanda, taşıma servisi ihaleleri için hazırlanan şoförlerimize, koltuk sensörü ile kamere zorunluluğu getirildi ve bunun ötelenmesini istiyoruz” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Burhan Kandemir ile yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar ve belediye meclis üyeleri eşliğinde Çine’de bir dizi ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, sorun ve talepleri yerinde dinledi.

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok ve yönetimini ziyaret eden AK Parti heyeti ve Milletvekili Posacı, Çine Hali içerisinde yapımı bitmek üzere olan Ziraat Odası Hizmet Binası’nda incelemelerde bulundu. 3 kattan ve toplam 600 metrekare kapalı alana sahip binanın Eylül ayında hizmet açılması için çalıştıklarını belirten Başkan Osman Eşiyok, fiyatlardaki değişkenlikten dolayı gecikmeler yaşandığını söyledi. Başkan Eşiyok binada inceleme yapan Milletvekili Posacı ile diğer misafirlerine, binadaki kullanma alanları hakkında bilgiler verdi.

“SESİMİZ OLURSANIZ ÇOK MUTLU OLURUZ”

Daha sonra Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret eden AK Parti heyetini, Başkan Ahmet Sert ile Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Uzun karşıladı. Başkan Ahmet Sert’e hayırlı olsun temennisinde bulunan Milletvekili Rıza Posacı, çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Çine şoför esnafına büyük darbe vurduğunu belirten Başkan Ahmet Sert, belediyeye ait otobüslerin günde 42 sefer yaptığını dile getirdi. İlgili Bakanlıklardan da talepleri olduğunu belirten Başkan Sert, “23 Ağustos’ta öğrenci servislerinin ihalesi yapılacak. Çine’de servis araçlarımızın yarısı, 2008 ve altı modellerden oluşuyor. Bu arkadaşlar bu yıl son kez ihaleye girecek ama koltuk sensörü ile kamera sistemi olmadığından dolayı TÜVTÜRK araç muayenelerini yapmıyor. Esnafımız bu eksiğini giderse, yaklaşık 25 bin lira maliyeti var ve sadece 1 yıl kullanacak. Pandemi döneminden buyana para kazanamadıkları için araçlarını bu yıl yenileyemediler. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı tarafından zorunlu kılınan koltuk sensörü ile kamera olayının 1 yıl ertelenmesini istiyoruz. Biz ilgili kurumlara dosya halinde bu talebimizi ilettik. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bu talebimizi iletir ve sesimiz olursanız çok mutlu oluruz” dedi ve yazılı dilekçesini Milletvekili Rıza Posacı’ya iletti.

“ÇERÇİOĞLU HİZMET YERİNE, ESNAF İLE REKABET EDİYOR”

Başkan Ahmet Sert’in Çine esnafı adına verdiği dilekçenin takipçisi olacağını belirten Rıza Posacı, “AK Parti’nin en büyük özellikleri arasında, halkın sorunlarını yerinde dinleyip, en hızlı şekilde çözüm üretmesidir. Ben bunu ilgili Bakanlıklara ileteceğim” dedi ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştirdi. Posacı, “Bize muhtarlarımızdan ve vatandaşlardan iletilen çok sayıda şikayet oluyor. Büyükşehir Belediyesi tam yetki ile donatılmış durumda ve bu yasayı AK Parti çıkarttı. Fakat, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, algı ile gün geçiriyor. Esnaf ile rekabet ediyor. Belediyeye ait otobüsler zarar ediyor, Aydın halkının parası çarçur ediliyor. Tam yetki ile donatılan belediye varken, Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) halkın istek ve taleplerini gidermek için çabalıyor” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler