2 Mayıs 2024, Perşembe

Çine’de ücretsiz yaz spor okulları kapılarını açtı

4 Temmuz 2023, Salı 19:53
Son güncelleme: 5 Temmuz 2023, Çarşamba 17:59

     


Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çocukların ve gençlerin yaz tatillerini daha iyi değerlendirebilmesi için gerçekleştirdikleri ücretsiz yaz spor okulları başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinesinde gerçekleşen yaz spor okulları Çine’de de açıldı. Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü 7 branşta öğrencilere eğitim verileceğini bildirildi. Gençlik merkezine ait spor salonunda velilerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, 7 branşta hizmet vereceklerini belirterek, “Bakanlığımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bugün yaz spor okullarımızın açılışını gerçekleştirdik. Gençlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Biliyoruz ki yükümüz ağır ve kutsal. Eğer bizler çocuklarımıza spor alanında sahip çıkmazsak, dışarıda çocuklarımıza sahip çıkacak kötü niyetli insanların olduğunu biliyoruz. Ayrıca çağımızın en büyük hastalığı internet bağımlılığı. Çocuklarımızı sporla tanıştırarak onlara güzel davranışlar kazandıracağız” dedi. 800’e yakın kayıt aldıklarını belirten Dinçer, “Böyle yoğun bir katılım bizi gerçekten mutlu etti. Bizler her zaman sporun ve sporcunun yanında olacağız. Kurslarımızda görev alan antrenörlere ve eğitmenlerimize şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EN ÇOK KAYIT YÜZME KURSUNA OLDU

Öte yandan 7 branşta eğitim verecek olan merkezde en çok kayıt alan kurs ise yüzme oldu. Yüzme kursuna 260 kişi kayıt olurken arkasından 180 kişiyle voleybol en çok tercih edilen ikinci kurs odu. Voleybol Antrenörü Mehmet Gök, sporla tanışan öğrencilerin derslerine daha iyi odaklandığını söyleyerek, “Velilerimizden ve öğretmenlerimizden böyle güzel dönüşler aldık. Voleybol öğrencilerimize sorumluluk kattı. Bizde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Kursa katılan çocuk ve gençler mutlu olduklarını söyleyerek, yazı sporla değerlendireceklerini belirttiler. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler