• 4 Mayıs 2023, Perşembe 14:29

Fideler kadınların ek geliri oldu

Çine’de ekim dikim zamanının gelmesiyle birlikte kurulan halk pazarı sebze fideleri sayesinde yeşillendi. 10 yıldır sebze fidesi satan 66 yaşındaki Nazife Şen, hem aile bütçesine katkı sağladığını hem de vatandaşı yerli fidelerle buluşturduğunu söyledi.

 

Çine’de havaların ısınması ve ekim dikim zamanın gelmesiyle birlikte meyve ve sebze fideleri kurulan halk pazarında yerini aldı. Kendi sebzesini kendi yetiştirmek isteyenler fidan satan yerlerini yolunu tutarken, fiyatların da makul olması vatandaşı sevindirdi. Köydeki vatandaşların bahçe ve tarlalarında, şehir merkezinde yaşayan vatandaşların ise evlerinin bahçesinde ve saksılarda yetiştirmek üzere sebze ve meyve fidesi aldığını söyleyen üretici Nazife Şen, “10-15 dönümlük tarlamda fidan yetiştiriyorum. Yetiştirdiğim bu fidanları pazara getirerek satıp kazanç sağlıyorum. Patlıcan, biber, domates gibi ürünler yetiştiriyorum belki daha büyük bir yerim olsa daha çeşit ürünler yetiştirebilirdim. Bunlar yerli tohumdan üretilen fideler. Köyden gelen kişiler daha çok fidan alıyor. Fiyatlar makul. Biz hem fide üretiyoruz hem de ürettiğimiz fidelerden sebze meyve yetiştiriyoruz” dedi.

Havalar aşırı ısınmadan fidelerin toprakla buluşması gerektiğini söyleyen Şen, “Çok ısınmadan ekilirse ürünler daha kaliteli olur. Sonrasında aşırı güneşte fideler ve çıkan ürün yanabilir” diye konuştu. (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.