25 Nisan 2024, Perşembe

"Söylemlerinizle eylemleriniz uymuyor"

4 Nisan 2023, Salı 17:11
Son güncelleme: 5 Nisan 2023, Çarşamba 12:33

     


Çine Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. 2022 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesinde AK Parti Çine Belediyesi Meclis Üyesi Evren Aytepe, faaliyet raporunu yeterli görmediklerini, vaat edilenlerle yapılanlar arasında dağlar kadar fark olduğunu vurgulayarak AK Parti olarak ret oyu kullandıklarını belirtti.

Çine Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı Çine Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda, 2022 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesinden dolayı meclise, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kıvrak başkanlık etti. M. Menderes Eşiyok’un AK Parti Milletvekili Aday Adayı olmasından dolayı meclis üyeliğinden istifasıyla yerine Reşat Murat Yavuzkan geldi. Yavuzkan’a hayırlı olması temennisinde bulunan meclis üyeleri, sonrasında toplantıyı açtı. 10 maddenin görüşüldüğü toplantıda ilk madde olan 2022 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesinde AK Parti ve MHP gurubu, oylamada ret oyu kullandı. AK Parti Çine Meclis Üyesi Evren Aytepe, sunulan faaliyet raporunun yetersiz olduğunu söyleyerek, “Bu faaliyet raporunu yeterli görmüyoruz. Vaat edilen ile yapılanlar yetersiz ve arasında dağlar kadar fark var. Söylemlerle eylemleriniz uymuyor” dedi. Gündemin ikinci maddesi 2022 Yılı Denetim Komisyonu Raporu okunarak görüş belirtmek isteyenlere söz verildi.

KATI ATIK TARİFELERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Gündem maddelerinden biri olan katı atık tarifelerinde fiyat değişikliğin görüşülmesinde bütçe komisyonu 2023 yılı katı atık tarifelerinde belediyenin ücretlerde herhangi bir değişiklik yapılamamasına karar verildiği söylenerek gündem maddesi oylamaya sunuldu. AK Parti oylamada çekimser oyu kullanırken, madde oy çokluğu ile kabul edildi. Çine Belediyesi 100’üncü Yıl Futbol Turnuvasında verilecek olan ödüller görüşülerek 1’nci olan takım oyuncularına 5 bin, 2’nci olan takım oyuncularına 3 bin, 3’üncü olan takım oyuncularına bin liralık spor malzemesi alması için hediye çeki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, gençlere spora özendirmek amacıyla çeşitli kurslar düzenlediklerini belirterek, “Çocuklarımıza, gençlerimize sporu sevdirmek, özendirmek amacıyla böyle bir şey düşündük. Onları destekleme amacıyla onlara hediyeler vereceğiz” diye konuştu.

CUMHURİYET OTELİ FİYATLARI BELİRLENDİ

Yapımı devam eden Cumhuriyet Oteli restoranında servis edilecek yiyecek, içecek ücretleri ile düğün salonu kira ücretleri belirlendi. Buna göre; günlük tek kişilik oda fiyatı 400 lira, günlük çift kişilik oda fiyatı 600 lira, Otel Düğün Salonu 8 bin lira, Cumhuriyet Parkı Düğün Salonu Hafta Sonu 5 bin lira, Cumhuriyet Parkı Düğün Salonu Hafta İçi 3 bin lira, Cumhuriyet Parkı Düğün Salonu Müziksiz 3 bin lira, Cumhuriyet Parkı Düğün Salonu Yemeksiz 3 bin lira olarak belirlendi.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24’ncü maddesine Göre İmar Komisyonu seçimi yapıldı. Buna göre, Belediye Meclisi tarafından Şakir Deniz, Hasan Yörük, Semra Eroğlu seçildi. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24’ncü maddesine Göre Plan ve Bütçe Komisyonuna Mehmet Kıvrak, Efraim Çayır, Cengiz İnce seçildi. Gündemin diğer bir maddesi olan 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 33’ncü maddesine göre Encümen Üye seçiminde Kübra Kırmızıgül ile Özden Okumuş seçildi. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler