6 Mayıs 2024, Pazartesi

Çine Belediyesi 2022 yılına cömert başladı

4 Ocak 2022, Salı 20:40

     


Çine Belediye Meclisi’nde alınan kararlar ile yapılacak olan deve ve boğa güreşleri için 60 bin lira destek olunmasına, Meclis Başkanı ve üyelerine de tavan fiyatından huzur hakkı ödenmesine karar verildi.

 

Çine Belediyesi’nin 2022 yılı ilk Meclis Toplantısı, Sosyal Tesisler Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantıya, Enver Salih Dinçer Başkanlık etti.

TAVAN FİYATTAN HUZUR HAKKI ÖDENMESİNE KARAR VERİLDİ

Çine Belediye Meclisi’nin 2022 yılında tatil yapmaması yönünde karar alınırken, Meclis ve komisyon üyelerinin huzur haklarının belirlenmesi konusu görüşüldü. Belediye meclisleri ile ilgili Resmi Gazete’de huzur haklarının tavan ve taban fiyatlarının açıklanmadığı belirtilirken, Çine Belediyesi tarafından 2021 yılında olduğu gibi yine tavan fiyatından ödeme yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

BOĞACILARA HAYIR DİYEN BAŞKAN DİNÇER, MECLİS ÜYELERİNİ KIRAMADI

Meclis oturumu öncesi CHP Çine Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yavaş, Başkan Dinçer’e bir dilekçe sundu ve bu dilekçede, Akçaova Mahallesi’nde yapılması planlanan Boğa Güreşi Festivaline Çine Belediyesi tarafından destek olunması talep edildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Deve Güreşi Festivalinin görüşülmesi konusu ile birlikte değerlendirilen konularla ilgili meclis üyelerinin önerileri dinlendi. Daha önce Boğa güreşi severlerin talebine olumsuz yanıt verdiği öğrenilen Başkan Salih Dinçer, “Siz ne kadar derseniz o kadar destek olalım. İster 50’şer, isterseniz 100’er bin lira. Ama nakit para desteği yapamıyoruz. Bu güreşlerle ilgili sadece ayni yardım yapıyoruz. Yani onların harcamalarındaki faturaları biz ödüyoruz” dedi.

Meclis Üyeleri farklı meblağlarda öneride bulunurken, Çine Belediyesi’nin de daha fazla zorlanmaması için 30 bin lira Boğa Güreşi Festivaline, 30 bin lira da Deve Güreşi festivaline olmak üzere toplam 60 bin lira ayni yardım yapılmasına oy birliğiyle karar verildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler