29 Nisan 2024, Pazartesi

"ÇİNE MERKEZDEN FAY HATTI GEÇMİYOR"

3 Kasım 2020, Salı 18:27

     


Çine Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısında ilçenin depreme ne kadar hazırlıklı olduğu tartışıldı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine'de fay hattı bulunmadığını belirtti. 

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Cuma günü İzmir’de meydana gelen 6.6’lık depremin Çine’de de ciddi bir şekilde hissedilmiş ve ardından ilçede ‘Çine depreme ne kadar dayanıklı?’ sorusu akıllara gelmişti. Deprem Çine Belediyesi Meclis Toplantısında konuşulan önemli konulardan birisi oldu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, biyolojik haritaya göre ilçe merkezinden fay hattının geçmediğini belirtirken, "Korkulacak bir şey yok" dedi. 

 

"KORKULACAK BİR ŞEY YOK"

Başkan Dinçer, “Meclise gelmeden önce İnşaat Mühendisleri Odası ile görüşme yaptık. Binaların ne kadar dayanıklı olduğu hakkında binaların incelenmesi gerekiyor. Onlar binaları ücretsiz olarak inceleyebileceklerini söylediler ancak vatandaşlar resmi rapor istiyorlarsa, bunu resmi fiyatlarıyla yapabileceklerini aktardılar. Fay hattı bilindiği kadarıyla ilçe merkezinden geçmiyor. Şuanda Korkulacak bir şey yok” dedi.

 

KALABAK ÇAYI KENARINDA SIVILAŞMA RİSKİ BULUNUYOR

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sadeve Kalabak Çayı kenarlarında sıvılaşma riski bulunduğunu ancak bu riskin yüksek olmadığını belirterek bu durumun ise çay yatağının daha önce daha geniş olmasından kaynaklı olduğunu belirtti. 

 

GÜNDEM MADDELERİ OYLANDI

İmar Komisyonu’ndan havale edilen Hamidabat Mahallesi 141 ada 174 parsel sayılı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, Yağcılar Mahallesi 116 ada 7-8-9-10-11 ve 12 parsel sayılı taşınmazların 1/1000 ölçekli uygulama imar planı talebi, Evciler Mahallesi 298 ada 9 parsel sayılı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı talebi  komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesi olan 2021 Yılı Belediye Tarifeleri içerisinde yer alan zeytinyağı ücretlerinin görüşülmesi de Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler