• 3 Ekim 2023, Salı 16:23

Çine’de gelenekler unutuldu

Çine Belediyesi tarafından başlatılan geleneksel etkinliklerin sürdürülememesi, ilçe halkının tepkisine neden oldu. Daha önce yapılan festivallerin de halk için değil, birilerinin tanıtımı başta olmak üzere farklı amaçlarla yapıldığı ifade edildi.

Çine Belediye Başkan Yardımcısı olarak 2 yıl görev yaptıktan sonra 2011 yılında Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Enver Salih Dinçer ile partisi olan CHP tarafından ilçede başlatılan geleneksel etkinliklerin devam ettirilmemesi, vatandaşları üzdü.

2010 yılında başlanan ve 2015 yılında 6’ncısı gerçekleşen ‘Oğlak ve Çoban Şenliği’, 2017 yılında yapılan Akçaova Gencer Festivali ve 2021 yılında düzenlenen ‘Çine Uluslararası Organik Memecik Zeytin ve Zeytinyağı Festivali' devam ettirilmedi. Çine’nin beşte biri nüfusa sahip Karpuzlu’da geçtiğimiz günlerde Alinda Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin 9’uncusu gerçekleşti. Çine’de başlatılan festivallerin devam ettirilmediğini ve ilçe tanıtımı için mücadele verilmediğini dile getiren vatandaşlar, “Yapılan Oğlak ve Çoban Şenliği, Akçaova Gencer Festivali ve son olarak 2021 yılında ilçemizin başlıca tarım ürünü olan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali demek ki göstermelik yapılmış. Yapılma gerekçeleri birilerinin tanıtımı ya da farklı amaçlar için miydi? Çine Belediyesi’nden hizmet göremiyoruz, en azından ilçemizin tanıtımı için başladığınız gelenekleri devam ettirin” diye tepkilerini ortaya koydu. (FATMA AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.