19 Nisan 2024, Cuma

Çineli gurbetçi hayırseverden ilçesine destek

3 Eylül 2022, Cumartesi 17:25

     


Çineli gurbetçi hayırsever, Hallaçlar Mahallesi Camii ile minaresini boyatarak önemli katkıda bulundu. Hayırseverin büyük katkısı için mahalle muhtarı da lokma ve aşure hayrı yaptırdı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Çine’nin Hallaçlar Mahallesi’nde yaklaşık 20 yıl önce yapılan caminin dış cephesi, iç demirlik korkuları ve minaresi, isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından boyatıldı. Boya, işçilik ve boyama sırasında ihtiyaç olan vinç ücreti ile birlikte toplamı 37 bin lira harcandığı ifade edildi.

“BU TEVAFUK KARŞISINDA ŞAŞIRDIK”

Mahalle Muhtarı Tolga Yıldız, çok ilginç bir tevafuk yaşandığını dile getirerek, “Camimiz yaklaşık 20 yıl önce yapıldı. Artık boya ihtiyacı oluşmuştu ve camii İmam Hatibimiz ile boyatmamız gerektiğini konuştuk. Bu konuşmamızdan birkaç gün sonra bir hayırseverimiz arayıp, cemimizi boyatmak istediğini söyledi. Hocamız da ben de bu tevafuk karşısında şaşırdık. Yıllık izin için gelen hayırseverimizin katkısıyla camimiz ilk günkü gibi görünüme kavuştu. Kendisinden Allah razı olsun” dedi.

Muhtar Tolga Yıldız, her yıl düzenli olarak yaptıkları lokma ve aşure hayrını, hayırseverin ebediyete intikal etmişleri için de gerçekleştirmiş olduklarını ifade etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler