5 Mayıs 2024, Pazar

“Amacımız bilinçli ve sürdürebilir avcılık”

3 Eylül 2021, Cuma 12:49

     


Çine Avcılık ve Atıcılık Derneği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bilinçli ve sürdürebilir avcılık için kurs açacağı belirtildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Daha önce belirli aralıklarla düzenlenen, bu yıl da Eylül sonu ve Ekim ayı başında yapılması planlanan ‘Avcılık Kursu’ için kayıtların başladığını ifade eden Çine Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Zeyyad Özdemir, avcılık yapmak isteyenlerin dernek binasına gelerek form doldurmaları gerektiğini kaydetti.

“BU KURSLAR DÜZENLİ OLARAK YAPILMAKTADIR”

Her yıl devletin belirlediği harçları yatırarak ve Avcılık Belgesi almak isteyenlerin bu kurslara katılımı zorunlu hale geldiğini söyleyen Başkan Özdemir, “Kaçak avcılığı önlemek, bilinçli ve sürdürebilir avcılık yapabilmek adına Doğa Koruma Milli Parklar ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracığıyla, Eylül Ayı sonlarında planladığımız Avcılık Kursumuzu açıyoruz. Kursa katılmak isteyenlerin derneğimize gelip form doldurması rica olunur. Avcılık ile ilgili altyapısı olan arkadaşlarımız bu yasal prosedürleri biliyor ama bu işe yeni merak sarmış ve hobi olarak yapmak isteyenlerin cezai yaptırımlarla karşılaşmaması, bilinçli avcılık yaparak herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi amacıyla bu kurslar düzenli olarak yapılmaktadır. Kursa katılan arkadaşlar bir hafta pratik ve teorik olarak aldıkları eğitimin ardından avcılık sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir” açıklamasında bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler