"BÜYÜKŞEHİR ÇİNE İÇİN KAMULAŞTIRSIN"

3 Eylül 2020, Perşembe 11:28

     


Çine Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kıvrak, Çine Kent Meydanı projesinin ilçe için önem arz ettiğini ifade ederek, "Büyükşehir Çine için kamulaştırsın" dedi.

 

Çine Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısının gündem dışı konuşmalarında Çine Kent Meydan Projesi konuşuldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi son meclis toplantısında imar planında inşaat alanı olarak görülen halk arasında Çine Taksi Durağı Meydanı olarak bilinen kent meydanının imar plan değişikliği onaylanmıştı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, imar plan değişikliğinin 30 günlük askı süresinin ardından netlik kazanacağını belirtirken, "Meydan için kamulaştırma çalışmalarımız başladı. Kamulaştırmayı ya biz yada Büyükşehir Belediyesi yapacak. İlk olarak biz düşünmüştük, Büyükşehir dedi ki ben kamulaştırayım. Konuşacağız, oradaki kişilerle ya takas yoluna gideceğiz. Yüzde 50 Büyükşehir yüzde 50 biz kamulaştırabiliriz. Mülk ile takasta olabilir. Bu dönem ben meydanı kesinlikle kamulaştırmak istiyorum, ne şekilde olur ise olsun" şeklinde konuştu.

 

"BU KONUDA ISRARCI OLALIM"

Çine Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kıvrak, Çine Kent Meydanı projesinin ilçe için önem arz ettiğini ifade ederek, "Büyükşehir ile konuşalım. Gelir büyükşehirin, gideri bizim olmasın. Burayı büyükşehir, Çine için kamulaştırsın. Bu konuda ısrarcı olalım” dedi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Büyükşehir Belediyesi Çine’ye ‘5 milyonluk kamulaştırma yapmak yerine, 5 milyonluk yol işlemini seçebilir. Bu tür yerlere para harcamak kimsenin işine gelmiyor. Burası bizim için önemli. Ama bunu sen ve ben biliyoruz. Buraya otopark yapılırsa geliri büyükşehire gidecek. Şuanda meydan olarak yapılacağı için hiçbir geliri olmayacak. Buna hep birlikte karar vereceğiz" diye konuştu. AK Parti Çine Meclis Üyesi Efraim Çayır, "Daha çok oy alırım düşüncesi var” yorumu yaptı, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise, "Sonuçta hepimiz siyaset yapıyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)