• 3 Nisan 2023, Pazartesi 13:51

Çine’nin ilk kadın esnaflarından Paldrak, hikayesiyle örnek oldu

Çine’nin ilk kadın esnaflarından biri olan Vicdan Paldrak, yaşadığı tüm zorluklara rağmen iş kurma hayalinden vazgeçmeyerek, diğer kadınlara örnek oldu.

Çine’de 28 yıl önce iş kurmak isteyen ve bu hayalinden vazgeçmeyen Vicdan Paldrak(56), Kardelen Bijuteri dükkanını açarak diğer kadınlara cesaret verdi. Çine’nin ilk kadın esnaflarından biri olduğunu söyleyen Paldrak, “28 yıl önce bir hayal kurdum ve dükkanımı açtım. O zaman kadın esnaf sayısı bu kadar çok değildi. Ben ve bir başka kadın esnaf arkadaşımız vardı. Zaman geçtikçe kadınların kendine olan güveni arttı ve onlarda kendi iş yerlerini açtı. Kadın esnaf sayısının artması beni mutlu ediyor. Kendine güvenen ve ayakları üzerinde durabileceğimizi herkese göstermeliyiz” dedi. İşe başlama hikayesinden bahseden Paldrak, eşinin önce karşı çıktığını sonra desteklediğini söyledi.

“KOLUMDAKİ BİLEZİĞİ SATIP ÜRÜNLER ALDIM”

Paldrak, kolundaki bileziği satıp dükkan için ürünler aldığını söyleyerek, “Ben önce Halk Eğitim’de dikiş nakış öğretmenliği yapıyordum. Çocuğum olunca bıraktım ve 2 yıl boyunca çalışmadım. Sonrasında çalışmam gerektiğini hissettim. Bir şeyler üretip ortaya koymam gerektiğini düşündüm, boş boş oturamazdım. Bileziğimi satıp ürün aldım fakat daha dükkanımı tutmamıştım. Eşim ‘dükkan tutmadan neden bu kadar ürün aldın ya dükkan bulamazsak’ diye çok kızıp söylenmişti. Ama ben kafaya koydum bu işi mutlaka yapacaktım. Şuan durduğum dükkanı tuttuk o günden bu yana burada hizmet veriyorum. İnsanların taleplerine göre ürünler getiriyorum” diye konuştu. (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.