16 Nisan 2024, Salı

Çine’de simit 50 kuruş mu 1 lira mı olsun? polemiği

3 Ocak 2023, Salı 18:09

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, belediye bünyesinde üretilen ve 2 lira 50 kuruşa satılan simitleri, hayırseverlerin katkısını alarak öğrencilere 1 liraya satmak istediklerini belirtti. AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri ise, hayırseverlerin de desteği alınacaksa öğrencilere simidin 50 kuruşa satılmasını önerdi. Uzun süre yaşanan polemiğin ardından öğrencilere simidin 1 liraya satılması kararlaştırıldı.

Çine Belediyesi’nin 2023 yılı ilk Meclis Toplantısı, Sosyal Tesisler Meclis Salonu’nda yapıldı. 14 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya, CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Yavaş mazereti nedeniyle katılmadı.

Gündem Maddeleri arasında yer alan Çine Belediyesi’ne ait reyonlardaki ürünlerin 2023 yılı satış fiyatlarının belirlenmesi konusu, uzun süreli polemiğe neden oldu. Gündem maddesinin, Marsias Kadınları Üretim Merkezi’nde üretilen ve 2 lira 50 kuruşa satılan simit fiyatını içerdiğini belirten Belediye Başkanı Dinçer, “Kendi ürettiğimiz simitleri tüm öğrencilerimize daha ucuza satılması gibi bir düşüncemiz var. Öğrencilerimize 1 liraya simit satmak istediğimizi tanıdığımız ve destek olabileceklerini düşündüğümüz kişilere ilettik. Toplantı öncesi telefonla aradığımız kişiler, bu projemize 10 çuval un desteği sözü verdi. Bizde bunun duyurularını yaparak hayırseverlerin desteğini çoğaltacağız ve öğrencilere simidi 1 liraya satacağız. Bedava yapamadığımız için sembolik bir rakam belirlememiz gerekiyor” dedi.

Meclis toplantısına katılan MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, “Sembolik olarak bir fiyat belirlememiz gerekiyorsa bunun 50 kuruş olması lazım. Gerekirse ben de un desteği sağlayayım” açıklamasını yaptı.

AK Parti Çine İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, sembolik olarak alınacak fiyatın 50 kuruş olması gerektiğini söyleyerek, bunun takibini nasıl yapacaklarını Başkan Dinçer’e sordu. Başkan Dinçer de bir çuval undan çıkan simit sayısının belli olduğunu ve çuval bazında takibi yapabildiklerini ifade etti.

Cumhur İttifakı meclis üyeleri sembolik simit fiyatının 50 kuruş olmasını talep ederek karara bunun şerh düşülmesini istedi. Millet İttifakı meclis üyelerinin oy çokluğuyla, öğrencilere satılacak simidin 1 lira olması kararlaştırıldı. Simit 50 kuruş mu 1 lira mı olsun? polemiği, yapılan oylama ile son buldu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler