6 Mayıs 2024, Pazartesi

Çine Ziraat Odası’ndan önemli yatırım

2 Eylül 2021, Perşembe 13:33

     


Çine Ziraat Odası Yönetimi aldığı karar ile ilçe üreticisine daha kaliteli hizmet sunabilmek için yeni hizmet binası yapımına başladı. Temel atma töreni ile başlayan çalışmanın yaklaşık 2 milyon liraya mal olacağı ifade edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Ziraat Odası tarafından Hal Müdürlüğü içerisine yapılacak olan yeni hizmet binasının temel atma töreni düzenlendi. Törene, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eşiyok, Meclis Başkanı Hasan Yıldız ile yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar ve bazı üreticiler katıldı.

Çine Müftüsü Mustafa Türköz tarafından yapılan dua ve kesilen kurbanın ardından Çine Ziraat Odası yeni hizmet binası temel atma töreni gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eşiyok, Hamitabat Mahallesi’nde bulunan mevcut binanın yetersiz kaldığı için yönetim olarak Şubat ayı toplantısında yeni bina yapımı için karar aldıklarını ifade etti.

“İNŞALLAH AÇILIŞINI YAPMAK DA NASİP OLUR”

Çine Ziraat Odası’nın 12 bin üyesi bulunduğunu ve bunun 8 bin üyesi aktif olarak üretim yaptığını belirten Başkan Eşiyok, “Mevcut hizmet binamız da odamıza ait ama artık kapasite olarak yetersiz kalıyordu. Bu binamızı kazandıran önceki başkan ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. İlçe üreticimizin odamıza gelip hizmet alabilmesi için park problemi başta olmak üzere binamızın küçük kalmasından kaynaklı sorunlar oluşabiliyordu. İlçe halkının daha rahat hizmet alabilmesi için yönetim olarak bir bina yapımı için karar aldık. Şubat ayında aldığımız karar sonrası bugüne kadar resmi işlemlerini tamamladık ve bugün de temel atma töreni gerçekleştirdik. İnşallah açılışını yapmak da nasip olur” diye konuştu.

“BİNANIN MALİYETİ YAKLAŞIK 2 MİLYON LİRA OLARAK BELİRLENDİ”

Yüklenici firma tarafından 2021 yılı sonunda teslim alacaklarının sözünü aldıklarını dile getiren Başkan Osman Eşiyok, “Yeni hizmet binamızı bir aksilik olmaz ise yeni yıl ile birlikte hizmete açmayı planlıyoruz. Binamız 180 metrekare alan üzerinde 3 katlı ve toplam 630 metrekare olacak. 1. Katta üyelerimizin işlemlerini yapan personelimiz, ikinci katta Meclis Toplantı Salonu ve yönetim odaları ve üçüncü katta da konferans salonu olacak. Binanın maliyeti yaklaşık 2 milyon lira olarak belirlendi. Çinemize ve Çine üreticisine yakışır bir bina olacak. İnşallah hayırlı uğurlu olur” ifadelerine yer verdi.

Tören sonrası katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunulurken, davetliler de hayırlı olsun temennisinde bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler