• 2 Ağustos 2023, Çarşamba 12:27

Çine’deki aykırı yapının yıkımına devletin gücü yetmedi

Çine’de faaliyet gösteren bir su fabrikasının önüne yapılan kaçak yapının Karayolları Kanunu’na aykırı olduğu tespit edildi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Kaçak yapıyı yıkma yetkisi öncelikle bizde, daha sonra da Çevre Şehircilik Müdürlüğü'nde. Biz bu yıkım için ihaleye çıkacağız” dedi.

Aydın-Muğla Karayolu Yağcılar Mahallesi’nde hizmet veren su dolum fabrikasının önüne yaptırılan sundurma yapının kaçak olduğu belirlendi. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından kaçak yapımın yıkılması için Çine Belediyesi’ne talimat verildi.

BAŞKAN DİNÇER’DEN KAÇAMAK CEVAPLAR

Karayollarınca sınır ihlali ve kaçak olduğu tespit edilen yapının yıkımı için kendilerine gerekli resmi yazıların ulaştırıldığını söyleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, partilisi olan firmaya uygulanacak olan yaptırım için kaçamak cevaplar verdi. Kaçak yapı için para cezası uyguladıklarını dile getiren Başkan Dinçer, kesilen ceza miktarını bilmediğini ifade etti.

Yıkım yetkisinin öncelikle kendilerinde olduğunu belirten Dinçer, “Bu kaçak yapının yıkım yetkisi öncelikle bizde ama Çevre Şehircilik Müdürlüğü de yıkım için yetkili. Kanun koyucu, ‘Kaçak yapının ölçüsüne göre ceza keseceksin. Cezayı kestikten sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacaksın’ diyor. Biz ceza işlemini gerçekleştirmişiz. Bundan sonra da kanun, ‘kendi imkanın ve ekipmanın varsa kendin yıkacaksın, yoksa ihaleye çıkacaksın. İhaleyi alan firma aracılığıyla yıktıracaksın’ diyor. Şuan bu kaçak yapının yıkımı için ihale aşamasındayız. Buna benzer o kadar kaçak yapı var ki, hangisinin üzerine gidelim. Burası göze battığı için gündeme geliyor” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.