• 2 Mayıs 2023, Salı 17:58

Çine’nin çileğini dünya yiyor

Dünyanın en sevilen meyvelerinden biri olan çilek, Çine’de üretilerek birçok ülkeye ihraç ediliyor. Çine’de ilk kez büyük kapasiteli toprakta organik çilek üretimi yapan Ersin Çam (40), Çine çileğini “Dünya yiyor” dedi.

 

Çine’de Bucak Mahallesi'nde 37 dönüm arazide toprakta çilek üretimi yapan 40 yaşındaki Ersin Çam, Mart ayında başladığı çilek hasadına devam ederken, Çine’de yetişen çileği hem iç pazarda hem de dış pazarda sattığını söyledi. Çine’de geniş arazide toprakta çilek üreten ilk üretici olan Ersin Çam, çilek üretim işine ilk Koçarlı’da başladığını söyleyerek, “Çine’de yaşamıyorum fakat buradan gelip geçerken buradaki arazinin boş olduğunu gördüm, sahibine ulaştım ve uzun süredir ekilmediğini de duyunca çilek için ideal bir yer olduğunu düşündüm. Çine’nin suyu ve verimli toprakları sayesinde ürün kalitemiz çok iyi. Biz Rubigen türü çilek ektik, çok memnunuz” diye konuştu.

Toplanan çilekler Türkiye’nin ve Dünya’nın birçok noktasına gittiğini belirten Çam, “200 ton civarında bir ürün rekoltesi bekliyoruz. Toprak verimli olduğu için biz bitirirken ürün bir daha çıkmaya devam ediyor ve sürekli topluyoruz. Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye ürünümüzü gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

37 dönüm arazi de 60 işçiyle çalıştığını söyleyen Çam, “İşçi arkadaşlarımız hem Çine’den hem de Aydın’dan geliyor. Bir şekilde bizde Çine ekonomisine katkı sağlıyoruz” dedi. (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.