3 Mayıs 2024, Cuma

“Aydın halkı hizmet eksikliğinden şikâyetçi”

2 Nisan 2021, Cuma 14:27

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, “Siyasette halka hizmet hakka hizmet gibi bakılıyorsa eğer o zaman kamu hakkını, kamu menfaatini sonuna kadar sorup, sorgulayıp bunun üzerine gitmek zorundasınız. Aydın’da birçok partili ve partisiz insan Aydın’daki hizmet eksikliğinden şikâyetçi. Bu benim görüşüm değil, sokağın görüşü” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Seyhan, ‘EMAN’ ihalesinin fiyasko olduğunu söyleyerek, ihalenin yasal mevzuata aykırı olduğunu belirtti.

“’EMAN’ ÇOK BALLI VE PARALI BİR KONU”

EMAN konusunun çok büyük bütçeli bir iş olduğunu belirten Seyhan,” ‘EMAN’ konusu çok ballı ve paralı bir konu. Bu ‘EMAN’ konusu daha önce anlattığımız temizlik işleri konusundan çok daha büyük ökçeli bir konu. 2015 yılında 396 bin lira yıllık kirayla Aydın’ın büyük katı atıkları bertaraf tesislerinin işletmesi ve buralarda gazdan elektrik üretim tesisleri gibi bunların tamamının işletmesinin kiraya verilmesi işleminin adıdır. ‘EMAN’ dedikleri konunun aslı Aydın’daki katı atık bertaraf tesislerinin kiralanması konusudur. Olaya böyle bakmak lazım. Katı atık bertaraf tesisleri kiraya verilir mi, bu uygulanan yöntem mi evet. Sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi değil bunu birçok belediye uyguladı, fakat Aydın’daki konu tam bir muamma, tam bir sıkıntı ve tam bir bomba. Pimini çekip kimin eline bırakırlarsa orada patlayacak olan bir konu. Bu konuyla ilgili 2017 yılının Aralık ayında savcılıkta ifade vermişim. Dönemin genel sekreterinin işi organize ettiğini, bu ihaleye çıkıldığını ve bu iş için bu adamı getirdiklerini ve 15 Temmuz sonrasında da emekli olduğunu söylemişim. Bu dönemin genel sekreteri bu süreçten iki sene sonra hiçbir şey söylemedi. Cumhuriyet Sayıştay Savcısı çağırıp ifadesine başvurduğunda, işte o gün gerçekleri anlattı. Biz bunları 2017 yılının Aralık ayında söylemişiz. Bizim anlattıklarımız bir gün ortaya çıkıyor ve ortaya çıktığında da insanlar bunlara cevap vermek yerine bize saldırmayı tercih ediyor” dedi.

“BU İHALE BAŞTAN FİYASKO”

‘EMAN’ ihalesinin çıkış şartlarının yasal mevzuata uygun olmadığını söyleyen Seyhan,” Bu ihale baştan fiyasko, ‘EMAN’ ihalesi, normalde o yıl ki tutarlara bakıldığında bir milyon 700 bin liranın üzerindeki bir ihaleye yerel bir gazetenin ilanıyla çıkılamaz. Bunu ben değil, yasalar söylüyor. Yasalara göre ihalenin çıkış şartları yasal mevzuata uygun değil. Ama çıkmışsınız, kiralamışsınız, peki soruyorum o adamlar bu sözleşmede taahhüt etmişler ve demişler ki, biz iki yıl içerisinde gazdan elektrik üretim tesisi kuracağız, biyolojik bir arıtma kuracağız demişler ve beş tane şartname kurmuşsunuz. Yani Aydın 400 milyon liralık bir yatırım kurma sözü almış, 29 yıllığına bunun karşılığında katı atık bertaraf tesislerinin işletmesini vermiş aradan geçmiş 6 sene yapılan hiçbir şey yok. Adamlar parayı toplamaya devam ediyorlar, bu işin organizasyonunu yaptığı iddia edilen Erkan Karaaslan tutuklandıktan sonra onu devre dışı bırakmak için ilk kurulan şirketi baypas ediyorsun, başka bir şirkete o şirketten devir ettiriyorsun. Bana göre bunun hiçbir tarafı yasal değil” diye konuştu.

“SİYASETİN ALTIN KURALI İNSAN KAZANMA SANATIDIR”

Seyhan,” Siyasette tatlı su kurnazlığı yapmanın muhalefete de iktidara da faydası olmaz. Siyasette halka hizmet hakka hizmet gibi bakılıyorsa eğer o zaman kamu hakkını, kamu menfaatini sonuna kadar sorup, sorgulayıp bunun üzerine gitmek zorundasınız. Aydın’da birçok partili ve partisiz insan Aydın’daki hizmet eksikliğinden şikâyetçi. Bu benim görüşüm değil, sokağın görüşü. Sokaktaki insanlar 7 yıldır bana ne yaptınız diyor, bütçeyi ve ne kadar bütçeler yapıldığını bilmiyor. Adamın böyle bir bilgisi yok, tek bilgisi kardeşim bana ne yaptınız diyor. Yerel iktidar da, AK Parti 19 yıldır ne yaptı diyor. Şimdi AK Parti yönetiminin dünkü Sabah gazetesi hassasiyetinin aynısını Aydın’ın son 6 yıldır yapılmış olan ihaleleri üzerinde de görmek istiyoruz. Siyasetin altın kuralı, insan kazanma sanatıdır. Siz insan kazanmak için hiçbir hamle yapmıyorsanız, karşı tarafın yaptığı her hamlenin mağlubu olursunuz” diye konuştu.

“AYDIN HALKI OLARAK BELEDİYE BAŞKANININ YARGI DURUMUNU MERAK EDİYORUZ”

Seyhan,” Biz Aydın halkı olarak seçtiğimiz Belediye Başkanının yargı konusundaki durumunu merak ediyoruz, bununda bakanlıkların bilip bilmediğini soruyoruz. Ben CHP’li belediyelerden bahsetmek istiyorum. Ataşehir Belediye Başkanı CHP’liydi, Beşiktaş Belediye Başkanı CHP’liydi, Menemen Belediye Başkanı CHP’liydi. Ataşehir Belediye başkanı görevden alındı ve yeniden seçildi. Beşiktaş Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı, tekrar aday yapılmadı. CHP’li Menemen Belediye Başkanı ise tutuklu. Ataşehir Belediye Başkanının 4 tane soruşturması vardı, hiç açılmış kovuşturması yoktu görevden alındığında. Beşiktaş Belediye Başkanının 1 kovuşturması ve 5 tane soruşturması vardı görevden alındığında. Bizim Belediye başkanımızın kaç soruşturması ve kovuşturması var, bunlardan fazlaysa da neden görevinde tutuluyor, bana biri bunu açıklasın. Siyasi açıklasın, bürokrasi açıklasın, devlet açıklasın ama biri bana bunu açıklasın. Ataşehir Belediye Başkanı, Beşiktaş Belediye Başkanı ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı arasındaki fark nedir, nüfuslarına bakarak nüfus ortalaması yaparsak Ataşehir ile Beşiktaş’ın nüfusu Aydın’ın nüfusu kadar var zaten” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 







 
Son Eklenen Haberler