28 Nisan 2024, Pazar

HAYIRSEVERLER ÇOCUKLARI MUTLU ETTİ

1 Ekim 2020, Perşembe 18:42

     


Çine'nin Evciler Mahallesi'nde yaşayan ve bir telefonla uzaktan eğitim alabilmek için çabalayan 5 kardeşin yüzü hayırseverlerin yapmış olduğu yardımlar ile güldü.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Evciler Mahallesi'nde yaşayan Esma Oruç, Fikret Oruç, Salih Oruç, Aysel Melek Oruç ve Melike Oruç kardeşler bir telefon ile uzaktan eğitim almaya çalışıyor iken hayırseverler minik yüreklere yapmış oldukları yardımlar ile büyük bir dokunuş gerçekleştirdi. Bu sayede çocuklar yardımlaşmanın ne denli önemli olduklarını bizzat yaşayarak öğrenirken tek hedefleri çok çalışarak memlekete faydalı bireler olabilmek.

Anneleri ev kadını, babaları kahveci olan 5 kardeşten 9. sınıf öğrencisi Fikret Oruç, "5 kardeşiz ve bir telefon ile uzaktan eğitim almaya çalışıyoruz ancak bu mümkün olmuyor. Birbirimizin dersleri çakışıyor. Canlı derslerimizi birbirimize feda etmek zorunda kalıyoruz. Çoğu zaman internet sıkıntısı yüzünden canlı derslere katılamıyoruz. Sağlıklı bir eğitim alamadığımız için çok üzülüyoruz" şeklinde konuştu.

 

HEDEFLERİ HAYIRLI BİREYLER OLABİLMEK

Gazetemizde çıkan haberin ardından hayırseverler harekete geçti. Bir çok hayırsever kardeşlerin mağduriyetini gidermek istediklerini ifade ederken, hayırsever vatandaşlar tarafından temin edilen 5 tablet herbir kardeşe hediye edildi. Ayrıca bir İnternet dağıtıcı firma kardeşlerin bir yıllık İnternet ihtiyacını karşıladı. Hayırsever vatandaşların duyarlılığı karşısında duygusal anlar yaşayan Oruç kardeşler, "Bizleri düşünerek tablet hediye eden ve internet ihtiyacımızı karşılayan hayırsever büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizlerde çok çalışarak ülkemize memleketimize hayırlı bireyler olabilmek için çaba sarf edeceğiz" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler