• 1 Haziran 2024, Cumartesi 20:57

CHP'li Açıkgöz’den Belediye Başkanı Kıvrak’a sert eleştiriler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine Kadın Kolları Başkan Adayı Müzde Açıkgöz, 30 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen kongrenin ardından, CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Açıkgöz, yaptığı konuşmada, kendisine destek veren yol arkadaşlarına ve tüm parti üyelerine teşekkür ederek, belediye başkanının seçim sürecindeki tutumunu eleştirdi.

 

Açıkgöz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

“Başkan adaylığımı açıkladığım andan itibaren yanımda dimdik yürüyen yüce gönüllü, cesaretli ve azimli yol arkadaşlarım başta olmak üzere, tüm parti üyesi eli öpülesi kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum ve canı gönülden teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş, her kademesinde görev almış tüm ilçe başkanlarımıza sonsuz teşekkürler.”

 

Seçim Sürecinde Adalet Beklentisi

Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak’a üstün gayreti ve özverisi için teşekkür eden Açıkgöz, başkanın seçim sürecindeki tavrını eleştirdi. Seçimin örgüt içi bir demokrasi yarışı olduğunu ve cemiyet havasında geçmesi gerektiğini belirten Açıkgöz, “Bu siyasi kariyer sınavında sınıfta kalanları üzüntüyle izledik,” dedi.

 

Belediye Çalışanlarının Müdahalesi

Başkan adaylığı sürecinde, parti tabanından gelen tepkiler üzerine aday olmaya karar verdiğini ifade eden Açıkgöz, belediye çalışanlarının seçim sürecine müdahil olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Açıkgöz, “Belediye çalışanından kadın kolları başkanı olmaması yönünde eleştiriler aldım. Önceki dönem kadın kolları başkanı belediye çalışanı olduğu için değiştirip asıl belediye çalışanı kadın kolları başkanı yapıldı,” şeklinde konuştu.

 

Seçim günü belediye imkanlarının seferber edilmesini de eleştiren Açıkgöz, “Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak hak, hukuk, adalet diye sokaklarda bağırırken, seçim günü bu değerleri sağlayamamanın utancını yaşadık,” dedi.

 

Şeffaflık ve Demokrasi Vurgusu

Açıkgöz, aday olduğu andan itibaren şeffaf ve dobra davrandığını, tek isteğinin adaletli bir seçim yarışı olduğunu vurguladı. Çine CHP tarihinde ilk defa %80’i geçen bir katılımla kadın kolları başkanlığı seçimi gerçekleştirilmesinin gurur verici olduğunu belirten Açıkgöz, örgütün menfaatinin her zaman önceliği olduğunu söyledi.

 

Konuşmasının sonunda demokrasi vurgusu yapan Açıkgöz, “Demokrasi sağlanması çok kolay olan fakat asla sağlanamayan bir olgu olarak devam edecek, ne yazık ki,” ifadelerini kullandı. Açıkgöz, “Körün gözü açıldığında ilk atacağı şey bastonudur, bunu asla unutmayın,” diyerek konuşmasını tamamladı. (FATMA AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.