19 Nisan 2024, Cuma

ASKİ personeli yaptığı beğeni yüzünden işsiz kaldı

1 Haziran 2023, Perşembe 14:29

     


Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Köşk personeli Tuğrul Özer, AK Partili Köşk Belediyesi’nin yeni aldığı kazıcı ve yükleyici iş makinesi haberinin sosyal medyadaki paylaşımını beğendiği için Karpuzlu'ya sürgün edildiğini ifade etti.

Aydın Denge Gazetesi'nde yer alan habere göre, Köşk Belediyesi’nin yeni aldığı iş makinesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ personelinin işsiz kalmasına neden oldu. Yeni alınan iş makinesi önünde AK Parti Köşk İlçe Başkanı Halil Mollaoğlu ile Belediye Başkanı Nuri Güler’in çektirdiği fotoğraf, geçen hafta haberlere konu olmuştu.

“DAVACI OLMAMAMIZ İÇİN, BENİ HEMEN İŞE ALDILAR”

Köşk Belediyesi’nin haberini beğenen ASKİ Köşk personeli Tuğrul Özer, bu nedenle sürgün edildi. İkamet ettiği Köşk’ten, sürgün edildiği Karpuzlu’ya her gün gidip gelme imkanı olmadığını söyleyen Özer, işi bırakmak zorunda bırakıldığını belirtti. ASKİ’de çalışan ve Şubat 2019’da yaşanan iş kazasında yaşamını yitiren kayınbiraderi Mustafa Aydoğdu’nun davasına şikayetçi olmamaları gerekçesiyle kendisinin ASKİ’ye işe alındığını söyleyen Tuğrul Özer, “Kayınbiraderim Mustafa Aydoğdu ASKİ’de kamyon şoförü olarak çalışıyordu. Fakat üstlerinin talimatı ile indiği sondaj kuyusunda başına düşen demir su borusu nedeniyle olay yerinde yaşamını yitirmişti. Bizlerin bu konuda davacı olmamamız için, beni hemen işe aldılar ve 2019 yılından buyana da ASKİ Köşk Şubesi bünyesinde kepçe operatörü olarak çalışıyordum” dedi.

‘AK PARTİLİLERİN PAYLAŞIMINI BEĞENİRKEN DÜŞÜNECEKTİN’

Evli ve ikiz çocukları olduğunu dile getiren Tuğrul Özer, “Benim ikiz çocuklarım var ve iş kazasında yaşamını yitiren kayınbiraderim Mustafa Aydoğdu’nun çocuğu ile eşini de bakıyorum. Geçen hafta Salı günü Köşk Belediyesi’nin yeni aldığı kepçe haberi, operatör olarak ilgimi çekti ve paylaşımı beğenmiştim. Daha sonra ASKİ Köşk Şefi Alper Aydoğan, bundan sonra Karpuzlu’da çalışacağımı iletti. Ben de kendisine Karpuzlu’ya gitme imkanım olmadığını söylediğimde bana, ‘Bunu AK Partililerin paylaşımını beğenirken düşünecektin’ yanıtını verdi. ASKİ Şefi Aydoğdu, benimle ilgili talimatın üstlerinden geldiğini ve kendisinin yapabileceği bir şeyin olmadığını söyledi. Ben de severek çalıştığım ve operatörlük dışında verilen diğer işleri de yapmama rağmen, işi bırakmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler