6 Mayıs 2024, Pazartesi

"Yarım asır sonra minaremize kavuştuk"

1 Mayıs 2022, Pazar 13:05

     


Çine Tatarmemişler Mahallesi Camii'ne yapılan minare tamamlandı. Mahalle Muhtarı Mustafa Çelik, "1975 yılında yapılan camimizin minaresi yoktu. Yarım asır sonra minaremize kavuştuk" dedi.

Tatarmemişler Mahallesi Muhtarı Mustafa Çelik, mahalle sakinlerinden Osman Sever ile Mustafa Sever'in hem maddi hem de manevi katkıları ile minare yapımı için karar aldıklarını belirtti. Yaklaşık 60 bin liraya mal olan minare için mahalle halkının büyük katkısı olduğunu söyleyen Muhtar Çelik, "Kalan eksiğimizi komşu mahallelerimizden hayırseverlerin desteği ile tamamladık" açıklamasında bulundu.

Mahalle Muhtarı olarak 2019 seçimlerinde göreve getirildiğini belirten Mustafa Çelik, yapmayı hedeflediği eksiklikler arasında camilerinin minaresi yaptırmak yer aldığını kaydetti. 'Ezan Dinmez, Bayrak inmez' diyen Muhtar Çelik, "Vatanımızın olmazsa olmazı önce bayrağımız daha sonra da minarelerimizdir. Ben de bu nedenle göreve geldikten sonra mahallemizin camiine minare yaptırmak için girimlerde bulundum. Mahalle halkımızdan Osman Sever ile Mustafa Sever'in de büyük katkıları ile bu minaremizin yapımını Aralık ayında başlattık . 5 ay gibi bir sürede minaremizin yapımı tamamlandı. 1975 yılında eski camii alanına bu camimiz yeniden inşa edilmiş, yarım asır sonra minaresini yaptırmak bizlere nasip oldu. Katkı sunan, emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Minare yapımı için elinden geldiğince katkı sunmaya çalıştığını belirten Osman Sever de, "Mahallemizin büyük bir eksikliğini, mahalle halkımızla ve komşu mahallelerimizden hayırseverlerin katkılarıyla giderdik. Destek veren, katkı sağlayan tüm halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Mahallemiz yakışan ve olması gereken manzarasına kavuştu" ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler