18 Nisan 2024, Perşembe

“Çine OSB’deki yatırımımız ile dünya birincisi firma olacağız”

29 Aralık 2021, Çarşamba 11:49

     


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ziyaretlerde bulundu. Milletvekili Savaş’ın ziyaret ettiği Bien Seramik firmasının Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ercan, “Sektörümüzde şuan Türkiye birincisiyiz. Buradaki fabrikamız faaliyete geçtiğinde Dünya birincisi firma olacağız, çünkü burada en az 100 milyon metrekare seramik üreteceğiz” dedi.

 

Çine’de bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine OSB Yönetimi ile bir toplantı gerçekleştirdi. OSB’deki çalışmalar hakkında bilgiler alan Milletvekili Savaş, Çine ile Efeler ilçesi arasında 40 kilometrelik demiryolu için çalışmaların başlayacağını belirtti. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ve partililerin de yer aldığı toplantı sonrası OSB’deki yatırım yapan firmalara da ziyaret gerçekleştirildi.

“BÖYLE YATIRIMLARDA BÜROKRATİK DESTEKLERİN OLMASI YATIRIM SÜRECİNİ HIZLANDIRIYOR”

Daha sonra sektöründe Türkiye birincisi olan Bien Seramik’in fabrika şantiyesine ziyaret eden Mustafa Savaş ve beraberindekiler, 600 dönüm üzerinde kurulacak olan tesis hakkında bilgiler aldı. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Bien Seramik firmasının Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ercan, “Türkiye Bien seramik olarak buraya ilk geldiğimiz günden bu yana Vekilimiz Mustafa Savaş başta olmak üzere kaymakamımız ve OSB Yönetimi bizlere çok destek oldu. Biz de bütün inancımızla yatırımlarımıza başladık, İnşallah Dünya’nın en büyük fabrikasıyla birlikte, güzel bir yatırımla 2023’te üretime başlayacağız. İnşallah hepimiz için faydalı olur, hayırlı olur. Tabi yatırımının buraya yapılmasının en büyük sebeplerinden biri, ham madde burada olması, limana yakın ve burada bölgede kendi madenlerimizde mevcut. Ancak Vekilimiz ve Kaymakamımızın da bizlere destek olması çok önemliydi, çünkü böyle yatırımlarda bürokratik desteklerin olması, yatırım sürecini hızlandırıyor. O yüzdende fabrikamızı burada kurmaya karar verdik. Sektörümüzde şuan Türkiye birincisiyiz. Buradaki fabrikamız faaliyete geçtiğinde Dünya birincisi firma olacağız, çünkü burada en az 100 milyon metrekare seramik üreteceğiz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ ANNE-BABA HASRETİ, ANNE-BABALAR DA ÇOCUK HASRETİ ÇEKMEYECEK”

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve firma yetkililerinden bilgiler alan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Burada Türkiye’nin ve hatta Dünya’nın en büyük seramik fabrikasının kurulacağı şantiye bölgesindeyiz. Yılda yaklaşık 100 milyon metrekare seramik üretecek bir fabrikanın hafriyatının başladığı bir yer burası. Bu fabrika tahminim 2023'te faaliyete geçecek ve yaklaşık 3-3,5 milyarlık bir yatırım bu ve 4 bin kişi istihdam edilecek. Burada Dünyanın en büyük seramik fabrikası olacak. Tabi geçmişte seramiğin ham maddesi, camın ham maddesi burada çıkıyor ve biz geçmişte bu ham maddeyi tonla satarken şimdi bu fabrika sayesinde metrekareyle satacağız. Artık daha fazla katma değer üretilecek, daha fazla istihdam oluşturacak. İlimizin, ülkemizin üretim kapasitesi, istihdam kapasitesi ve ihracat kapasitesi artacak. Burada üretilen ürünlerin bildiğim kadarı ile yüzde doksanı ihracat odaklı olacak. Ülkemize de döviz kazandıran bir tesis olacak ve bundan dolayı yatırımcı firma sahibi Ali kardeşimizi ben tebrik ediyorum, babasına da buradan tebrik ediyorum ilçemize, bölgemize ilimize böyle bir yatırım kazandırdıkları için kutluyorum. OSB Yönetimi Kaymakamımız Başkanlığında güzel işler yapıyor. Buradaki yatırımcıların önünü açıyor, yatırımcı dostu bir yönetim var. Bu kapsamda bugün burada yetmiş iki tane parsel var ve iki bin sekiz yüz dönüm arazi üzerinde yetmiş iki parsel var. Bu yetmiş iki parselin elli beş parselinde şuanda fiilen, aktif bir şekilde üretim yapılıyor. Geri kalan kısımlarda da inşaat ruhsatları alındı, inşaatlar devam ediyor ve şuanda burada boş yer yok. Şuan bin 600 dönümlük genişleme çalışması devam ediyor. Artık Çine’de doğan çocuklarımızın karnı Çine’de doyacak. Çocuklarımız anne-baba hasreti, anne-babalar da çocuk hasreti çekmeyecek. İlçemiz artık göç veren değil, göç alan bir ilçe olacak. Çine OSB 9-10 bin kişiye istihdam sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“EN ÖNEMLİSİ MARJİNAL BİR ARAZİ KURULMASIDIR”

Çine Kaymakamı ve aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Çine Organize Sanayi Bölgemiz Çine’de konuşlanmış ve en önemlisi marjinal bir arazi kurulmasıdır. Şuanda yetmiş iki parselimiz var ve mevcut OSB hariç ek OSB'yle birlikte tabi sayı artacak. Ek OSB kısmını ilerde gelecek firmalarımızın isteyeceği büyüklük kapasitesine göre planlayacağız, parselasyon kısa sürede başlayacak ve o zaman buradaki firma sayımız belli olacak. Kısa zaman içerisinde iki bin sekiz yüz dönümlük arazi ve bin altı yüz dönümlük ek bir arazi ile beraber tamamı bittikten sonra burada artık istihdam sorunu kalmayacak. Hatta ben inanıyorum ki Vekilimizin de buyurdukları gibi Çine’mize geri dönüş başlayacak. Ben tüm yatırımcılarımıza olduğu gibi Bien Seramik’in Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah beye ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali beye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çünkü bizleri tercih ettikleri için, Çine’mizi tercih ettikleri için. Çünkü onların başka yerlerde de yatırımları var Milletvekilimiz Mustafa Savaş’ın aracılığıyla sayesinde burada yatırımlarını yaptılar ve inşallah güzel şeyler olacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Seramik firmasının fabrika alanında yapılan incelemenin ardından Milletvekili Mustafa Savaş ve partililer, OSB’de üretime başlayan 3 ayrı firmada daha incelemelerde bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler