25 Nisan 2024, Perşembe

ÇİNELİ ESNAFTAN YERLİ ÜRETİM

27 Ağustos 2020, Perşembe 11:55

     


Çine Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Özmen İş Makina sahibi Ömer Özmen, ağaç silkme makinesi üretti. Ömer Özmen, makinenin tamamen yerli üretim olduğunu açıkladı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Özmen İş Makina sahibi Ömer Özmen, kendi imkanları ile ürettiği ağaç silkme makinesini tanıttı. Ömer Özmen, makinenin testten başarılı bir şekilde geçtiğini açıkladı. Makinenin ağaç silkme ve mahsül toplama işleminde kolaylık sağladığını belirten Özmen, makinenin hidro motorlu vibrasyonuna varana kadar kendi üretimleri olduğunu söyledi. Ömer Özmen, makineyi üretmiş olmanın gururunu yaşadığını ifade ederken, üretim aşamasında kendisine destek olan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar'a teşekkür etti.

 

VİBRASYONDA YERLi ÜRETİM

Makinenin üretim patentini almak istediğini belirten Ömer Özmen, "3 aylık uzun bir süre zarfı içerisinde yerli bir ağaç silkme makinesi ürettik. Hidro motorlu vibrasyonu yurt dışından almayı düşündük. Bu işin asıl önemli kısmı da vibrasyonu idi. Vibrasyonun 9 bin EURO olduğunu görünce iş başa düştü. Arge çalışmalarımızı yaptıktan sonra yap boz denemeleri ile vibrasyonda da başarı sağladık. Yapamayacağım hiç bir işe girmedim, girmemde Allah'ın izni ile bu işinde üstesinden geldik" ifadelerini kullandı.

 

"BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR Kİ..."

Yerli ve milli imkanlar ile üretilen ağaç silkme mekine test çalışmalarına katılan Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, "Çineli esnaf kardeşimiz Ömer Özmen'i bu başarılı çalışmasından dolayı kutluyorum. Zor ve kısıtlı imkanları ile yapılan bu çalışma bizlere bir kez daha göstermiştir ki inanmak başarmanın yarısıdır. Kardeşimiz inanmış bu işinde üstesinden alnı ak bir şekilde çıkmıştır. Allah daha güzel çalışmaları kendisine nasip eylesin" dedi.

 

BAŞKAN UYAR ESNAFA DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDU

Çine Sanayi Sitesi'nde bir çok ustanın maddi anlamda desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, "Esnafımız imalat yapmak istiyor. Sanayimizde çok değerli ustalarımız var ama maddi imkanları yok. KOSGEB ve GEKA gibi esnaf kalkınma ve destekleme kurum yetkililerini göreve davet ediyoruz. Eanafımız ile dertlensinler. Esnafımızın OSB'de faaliyet gösterebilecek yatırımı yapacak gücü yok. Bu gün bir saç kesme ve delme makinesinin fiyatı bir trilyon. Esnafımızın bunu almaya gücü yetmiyor. Küçük esnafımızın desteklenmesini istiyoruz. Bu esnaflarımız bizim destek görür ise her şeyin üstesinden gelir" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler