5 Mayıs 2024, Pazar

Çiçek gibi Çine

25 Mayıs 2019, Cumartesi 12:36

     


Madran Dağı eteklerine kurulu Çine'nin Mutaflar Mahallesi'nde yaşayan kadınların hobi olarak başladığı çiçekçilik, zamanla ekmek kapısı haline geldi. Çiçekçilik nesilden nesile aktarılırken, sektörde marka olma yolunda emin adımlarla ilerleniyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Mutaflar Mahallesi'nde kadınların hobi olarak başladığı çiçekçilik sektörü mahallenin önemli geçim kaynaklarından birisi haline geldi. Sektör Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile önemli bir ivme kazandı. Kadınların elinde hayat bulan çiçekler, Çine başta olmak üzere belediyelerin de yardımı ile Aydın'ın farklı bölgelerinde yaşayanlara sunuluyor.

ÇİÇEK İSTEYEN MUTLAKA ÇİNE'YE UĞRASIN

Bugüne kadar Çine Kapalı Pazar Yeri'nin hemen yanındaki bir sokağın kaldırımlarında kurulan çiçek pazarına geçici olarak çözüm üretildi. Şehir merkezinden itfaiye binasının taşınması ile boşta kalan arazinin bir kısmı Çine Belediyesi tarafından çiçekçilere ayrıldı. Uzun zamandır kaldırımlarda satılan çiçekler için çiçek pazarı oluşturuldu. Çarşamba günleri kurulan çiçek pazarı, hem üreticisini hemde müşterisini memnun etti. Çiçek üreticileri, geçici olarak kurulan pazarın kalıcı hale dönüştürülmesini istediler. Çine'de çiçekçilik sektörünün elinden tutulmaya devam edilmesi gerektiğini ve desteklerin artması halinde ilçenin çiçekçilik sektöründe Ege Bölgesi başta olmak üzere tüm ülkede adından söz ettiren, markalaşan bir konuma gelebileceğini ifade ettiler.

 

ÇİÇEK FESTİVALLERİ YAPILMALI

Çiçekleri özenle yetiştirdiklerini ve her birini anne şefkati ile büyüttüklerini belirten Hayriye Oktay, "Büyüklerimizin kendi evlerini, bahçelerini güzelleştirmek için yetiştirmeye başladıkları çiçekler gün geçtikçe artan bir şekilde geçim kaynağı haline gelmiş. Bizler de bu sektör ile kazancımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Allah'a şükür şu güzel çiçekler sayesinde geçimimizi sağlıyor, aile ekonomisine biz kadınlar da katkı sağlıyoruz. Çine'mizin daha çok adını duyurmak, bu sektörde önde gelen bir ilçe olmasını istiyoruz. İzmir'in Bayındır'ı varsa Aydın'ın da Çine'si var. Çine'de çiçek festivalleri düzenlenmeli. Burada ilçenin önde gelen yetkililerinden destek bekliyoruz" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler