20 Nisan 2024, Cumartesi

"Esnafımız bu kolaylıktan yararlanmalıdır"

24 Ağustos 2021, Salı 16:42

     


Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, esnafın ve vatandaşların kamu kurumlarına olan borçlarına yönelik yapılandırma süresinin 31 Ağustos günü sona ereceğini hatırlatarak, “Pandemi dolayısıyla zor günler geçiren esnafımız, sağlanan bu kolaylıktan yararlanmasını temenni ediyorum” dedi.

Sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, İşsizlik sigortası primleri, 30.04.2021'den önce kesinleşen idari para cezaları, İş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, İsteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, 6183/48. madde kapsamında taksitlendirilen alacaklar, Kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6 ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler ve bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları, yapılandırılması mümkün olan kurum alacakları yapılandırma süresi, 31 Ağustos 2021 Salı günü sona erecek.

Borçlarını taksitle ödemek isteyen vatandaşların ikişer aylık periyodlar halinde borçlarını 6, 9, 12, 18 taksit seçeneğinden birini tercih ederek ödeyebileceğini hatırlatan Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, “Ülkemizde 2020 Mart ayında başlayan koronavirüs pandemisi nedeniyle esnaflarımız çok zor süreçlerden geçti. Aylarca işyerlerini açamayan esnaflarımız oldu. Devlet tarafından gerekli desteklemeler sağlandı ama bu her meslek kolu için yeterli olmadı. Geriye dönük kamu borcu oluşan esnafımız için borçların ertelenmesine yönelik bir kolaylık getirildi. Bu kolaylıktan yaralanmak isteyen vatandaşlarımız, işlemlerini son güne bırakmadan, ilgili kurumlara müracaat etmeleri gerekmektedir. Pandemi dolayısıyla zor günler geçiren esnafımız, sağlanan bu kolaylıktan yararlanmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler