20 Nisan 2024, Cumartesi

“Biz deli miyiz, 62 lira olan zeytinyağını niye 77 lira yaptık?”

23 Kasım 2022, Çarşamba 20:34

     


Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, “Bizler saf mıyız, cahil miyiz, deli miyiz, 62 lira olan zeytinyağını niye 77 lira yaptık? Niye 14-15 lira fazla paraya ürün alıyoruz? 64-65 liraya da yağ alabilirdik ve bu kooperatife çok para kazandırabilirdik” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi 2021-2022 Yılı Mali Genel Kurulu, Çine Organize Sanayi’nde (OSB) hizmet veren idari binasında gerçekleştirildi.

“BÜTÜN ÖMRÜM SİZLERE GÖREV YAPMAKLA GEÇTİ”

Mali Genel Kurulun Divan Başkanı olarak Salih Gökbel, Katip Üye olarak İbrahim Bağdatlı ile Reşet Çiçek önerildi. Önergenin kabulü ve Divanın oluşumu sonrası saygı duruşunda bulunuldu. Kongrede söz alan Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, “Bugüne kadar yaptığı konuşmalarla Tariş ve Tariş ortakları yararına önemli değişiklikler yaşandığını belirten Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, ortaklarının da kooperatifleri için mahallelerinde konuşmalarını istedi. Başkan Gökbel, “Ben gittiğim toplantılarda ve katıldığım televizyon programlarında yaptığım konuşmalarla Tariş üyeleri yararına değişlikler yapılmasını çok kez sağladım. Toplantılarda alınan kararların değiştirilmesini sağladım. Maalesef sizlerin köylerde kooperatifimizin yaptığı hizmetler ve hakkınızı savunduğu konuları anlatmadığınızı görünce, benim içimden artık konuşmak gelmiyor. Ben 26 yaşında bu işlere başladım ve 14 ayrı yerde görev aldım. Bütün ömrüm sizlere görev yapmakla geçti. Tariş Zeytinyağı Kooperatifi olmasa bugün zeytinyağı kaç para olurdu. Geçen yıl yağ fiyatı 30 lira olarak açıklandı ve ben çıktım tvDEN Televizyonunda, ‘Zeytinyağının 35 lira olması gerekiyor, Tarişlerde de dahil. Üreticilerimiz yağlarını satmasın, kuzu kuzu bu fiyata çıkacaklar’ dedim ve zeytinyağı 35 liraya alınmaya başladı” diye konuştu.

“BİZİM AMACIMIZ ÇOK PARA KAZANMAK DEĞİL”

Kendisinin gösterdiği bu tepkinin haklılığı anlaşılınca zeytinyağı fiyatların daha sonra artmaya devam ettiğini söyleyen Enver Gökbel, “Üretici birisi olarak, verilen emeği çok iyi bilen birisi olarak tepkimi ortaya koyduktan sonra 35 lira olan zeytinyağı daha sonra 40 lira, sonra 42 lira en son olarak 52 liraya çıktı. Gelelim bu yıla, sezon öncesi zeytinyağı 62 liraydı ve biz piyasayı çok iyi analiz ediyoruz. Zeytinyağı Birliği 0,3 dizem yağın fiyatını 80 lira, 0,5 dizemi de 77 lira olarak açıkladı. Bizler saf mıyız, cahil miyiz, deli miyiz, 62 lira olan zeytinyağını niye 77 lira yaptık. 14-15 lira fazla paraya ürün alıyoruz? 64-65 liraya da yağ alabilirdik ve bu kooperatife çok para kazandırabilirdik. Ama bizim amacımız çok para kazanmak değil. Kooperatiflerin kurulma amaç ve gayesi zaten öncelikle üreticiyi korumaktır. Bizim asli görevimiz budur. Bunu da zarar etmemek kaydıyla yapmak zorundayız ve 10 lira yerine 1 lira kazanırız. Tarişlerin bu görevi yaptığını düşünüyorum, özellikle Çine Tariş Zeytinyağı Kooperatifinin özellikle bunu fazlasıyla yapmaktadır. Fakat üreticiler olarak bizlerin de bilinçli bir şekilde üretim ile daha fazla verim almaya çalışmamız gerekiyor. Bunun için de toprak, yaprak analizlerimizi yaptırmamız, kireçleme ve bordo bulamacı işlemlerini aksatmamamız lazım” ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrası 11 ayrı gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler