20 Nisan 2024, Cumartesi

"Pamuk bizim olmazsa olmazımız"

22 Kasım 2022, Salı 18:21

     


Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akdam, “Pamuk bizim olmazsa olmaz bir ürünümüz olup muhakkak ekilmesi gerekir” dedi.

145 No'lu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi'nde 2021-2022 Mali Genel Kurul Toplantısı, kooperatif idari binasında gerçekleştirildi.

“ÜRETİCİLER NE EKERSE ONLARIN YANINDAYIZ”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanlığına Muharrem Ancın, Divan Katip Üyeliklerine Davut Çetin ile Ayhan Aslan seçildi. Divan Teşekkülü sonrası bir konuşma gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akdam, “Bugün burada Genel Kurul'u yapmadan önce son günlerde meydana gelen terör olaylarını lanetle kınıyorum. Ölenleri de rahmetle anıyorum. Bu sene 100 ton gibi bir pamuk aldık. Ekilen pamuğun tamamını aldık. Az laf çok iş yapmaya çalışıyoruz. Herhangi bir tereddüttünüz olmasın. Pamuğu ekmek için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Az pamuk ekildiği zaman bizim için her şey çok zor oluyor. Pamuk bizim olmazsa olmaz bir ürünümüz olup muhakkak ekilmesi gerekir. Önümüzdeki yıl pamuk ekiminden önce yine bir arada toplanarak pamuk ekimini nasıl gerçekleştireceğimizi planlayacağız. Çalışmalara devam edip kararları birlikte vereceğiz. Ortaklarımla çok işler başarıp kooperatifimin karını 2 trilyona çıkardık. Sizleri maliyet açısından zor durumda bırakmayarak hayvancılık yapan ortaklarımıza elimizdeki bütün imkanları kullanarak destek olduk ve olacağız. Ortakların sermayesi ile yapmış olduğumuz Tariş depolarını en güzel şekilde değerlendiriyoruz. Bugün bu depolarımızda 4 tane dükkanımız mısır almaya devam ediyor. Bugün bu dükkanlar mısırı almasa bizim için çok büyük sıkıntılar olur. Üreticiler ne ekerse onların yanındayız” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından gündem maddelerine geçildi. 145 No'lu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi'nin 2021-2022 mali bütçeleri görüşülerek karara bağlandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler