28 Mart 2024, Perşembe

“Çiftçilerimize geri dönük 5 yıllık iade ödemesi yapılacak”

22 Kasım 2021, Pazartesi 17:37

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, “Üreticilerimize ödenen tarımsal desteklemelerden kesilen geriye dönük 5 yıllık gelir vergisi kesintileri iade edilecek. Bu kesintileri iade edilebilmesi için üreticilerimizin IBAN numaraları ile birlikte Vergi Dairesine başvurması gerekiyor” dedi.

Vergi Usul Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin kabul edilmesi ve 14 Ekim 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmesi ile çiftçilere ödenen desteklerden kesilen stopaj vergisinin 5 yıl geriye dönük iadesine ilişkin başvurular başladı.

Çineli üreticilere bu kapsamda uyarıda bulunan Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, her türlü tarımsal üretim yapan çiftçilerin 31 Aralık 2021 tarihine kadar Çine Vergi Dairesi’ne başvurması gerektiğini belirtti. Başkan Eşiyok, “Çiftçilerimize ödenen tarımsal desteklemelerden kesilen geriye dönük beş yıllık gelir vergisi kesintilerinin geri iadesi için banka IBAN numarası ile şahsen Çine Vergi Dairesine başvurmanız gerekmektedir. 2016 yılındaki gelir vergisi kesinti iadeleri için son başvuru 31/12/2021 tarihidir. Yıl kaybınız olmaması için bu tarihe kadar mutlaka başvuruda bulununuz” ifadesini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler