20 Nisan 2024, Cumartesi

Lokantalar kapanma ihtimaline karşı tedirgin

19 Ağustos 2021, Perşembe 15:14

     


Pandemi döneminden en çok etkilenen sektörler arasında yer alan lokantalar açılmanın ardından işlerine yoğun bir şekilde devam ediyor. Pandemi kurallarına uyarak hizmet veren lokantaların en büyük korkusu ise tekrar kapanmak. Olası bir kapanmanın maddi ve manevi olarak büyük zarar vereceğini düşünen lokanta işletmecileri vatandaşların aşı olmasını istiyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi birçok sektörün ekonomik açıdan zarar görmesine neden oldu. Uzun zaman kapalı olan ve paket servisle hizmete devam eden lokantalar aşılanmanın artması ve vaka sayılarının düşmesiyle birlikte tekrar kapılarını müşterilerine açtı. Fakat son günlerde görülen vaka sayısındaki artış nedeniyle birçok lokanta işletmecisi tekrar kapanma olasılığı nedeniyle tedirgin.

"TÜM TÜRKİYE'NİN AŞI OLMASINI İSTİYORUZ"

Aydın’da hizmet veren Özmenderes Pide’nin işletmecisi Mehmet Avcu, “Pandemi döneminde personeli azalttık, paket servisi olarak devam ettik. Personelimiz devlet desteği aldı. Açılmanın ardından tam kadro olarak çalışmaya başladık. İşlerimiz iyi, böyle devam ederse gerideki açığımızı kapatırız. Olası bir kapanma düşünemiyoruz. Çok zor olur, yine personel azaltmaya gidilir ve paket servisine geçilir. Biz tüm Türkiye’nin aşı olmasını istiyoruz” dedi.

"PANDEMİ KURALLARINA UYGUN HİZMET VERİYORUZ"

Pandemi kurallarına uyarak hizmete devam ettiklerini belirten Menderes Pide Ustası Yılmaz Gedik, “Pandemi döneminde salonların kapanmasıyla birlikte paket servisiyle halka hizmet vermeye çalıştık. Açılmanın ardından pandemi kurallarını en üst düzeye çıkardık. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuyoruz. Aşılanmayanların da aşılanmasını diliyoruz” diye konuştu.

"OLASI BİR KAPANMAYA HAZIR DEĞİLİZ"

Kuruluş 1926 Restaurant’ın Müdürü Cüneyt Demirbağ, “Pandemi sürecinde her sektör gibi maddi manevi özellikle personel açısından sıkıntılar yaşadık. Devletimiz yan ödeme, işsizlik gibi takviye ücretler sundu fakat yeterli gelmedi. Sektör olarak olumsuz etkilendik. Şu anki durumumuz beklentimizin üzerinde. 6 ay gibi bir süreçte insanlarımız evde kaldı, açılmayla birlikte kendilerini dışarıya attılar. Şu anda maddi manevi olarak memnunuz. Olası kapanmaya personelimiz adına hazır değiliz. Bu arkadaşlar maddi yönden sıkıntıdan çıktılar. İkinci bir kısıtlamada daha çok etkilenecekleri aşikar” dedi.

"DENETLEMELER HARFİYEN YAPILMALI"

Denetleme kurumlarının adil bir şekilde yönetilmesi gerektiğini ifade eden Demirbağ, “Bizim restaurant yönetimi olarak naçizane bir ricamız var. Denetleme kurumları adil bir şekilde yönetilsin. İnce düşünüp maddi yönden hiçbir şeyden kaçınmadık. Kurallara uyduk, kurallara uyanlara ayrıcalık tanınsın. Denetlemeler harfiyen yapılsın, çalışanlarımız mağdur olmasın. Aşı için bütün personelimizin 2. dozlarını da yaptırdık” diye konuştu. (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler