23 Nisan 2024, Salı

"Birliğin adı 'Adnan Menderes' olmalı"

16 Aralık 2019, Pazartesi 18:30

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Sulama Birliği'nin Koçarlı Sulama Birliği'ne devrini eleştirirken, Birliğin adının Adnan Menderes Sulama Birliği olarak değiştirilmesi için çağrıda bulundu.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Topçam Sulama Birliği'nin feshedilerek Koçarlı Sulama Birliği'ne devrini eleştiren Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Birliğin adının 'Adnan Menderes Sulama Birliği' olarak değiştirilmesi çağrısında bulundu. Başkan Eşiyok, bu konuda Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemir'liden de destek istedi. Koçarlı Ovası'nın Çine'de bulunan Adnan Menderes, Topçam, Gökbel, Seferler ve Çatak Barajlarından gelen su ile sulandığına dikkat çeken Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, "Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılında hizmete alınan, Aydın’ın 141 yıllık rüyası Çine Adnan Menderes Barajı bugün Aydın tarımında önemli bir yere sahip. Bu barajı bizlere kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlıklarımıza teşekkür ederiz. Bu kadar önemli bir baraja sahip olan Çine'mizin bir konuda göz ardı edildiğini düşünüyoruz. Çine Sulama Birliği, fesih edilerek Koçarlı Sulama Birliği'ne devredildi. Bu karar Çineli çiftçilerimizi manevi anlamda da kötü etkiledi. Biz Birliğin adının demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes'in adı olmasını istiyoruz. Çine'den Koçarlı'ya kadar verimli topraklar Adnan Menderes Barajı ile sulanıyor. Ancak bu şekilde Çine çiftçimize kaybettiği değeri yeniden sağlayabiliriz" dedi.

 

"KOÇARLI'YA AYRIMCILIK YAPILIYOR"

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, ayrıca Çine ve Koçarlılı çiftçilerden alınan su ücretlerinde adaletsizlik olduğunu belirtti. Başkan Eşiyok, "Koçarlı'ya ayrımcılık yapılıyor. Koçarlı'da suyu tarlaya taşımak için pompa kullanıldığı halde mısırda sulama fiyatı dönüm başına 56 lira ile ücretlendirilir iken tarlasını elektrik maliyeti olmadan cazibe ile sulayan Çineli çiftçiden dönüm başı istenen su ücreti 81 lira. Bu kabul edilir bir durum değil. Bu adaletsizliğin acilen giderilmesi gerekli. Ayrıca yılbaşında su ücretlerine zam yapılacağı da konuşulmaya başlandı. Koçarlı sulamasında elektrik maliyeti olmasına rağmen su ücreti mantığa uymayan bir şekilde Çine'dekinden daha az" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

SAVAŞ'TAN DESTEK BEKLİYORLAR

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, AK Parti Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş'a taleplerini ilettiklerini, sorunların çözümü ve sulama birliğinin adının Adnan Menderes Sulama Birliği olarak değiştirilmesi hususunda yardım ve destek talebinde bulunduklarını ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler