8 Mayıs 2024, Çarşamba

Kurbanda oğlak ve keçiler rağbet gördü

12 Eylül 2016, Pazartesi 16:45

     


Kurban Bayramı takviminin yaz aylarına doğru kayıyor olması, yağ oranı az olması ve koyun etine nazaran etinin daha serin düşmesi sebebiyle yaz aylarında tüketimi artan oğlak ve keçilere yöneltti. Çine Hayvan Pazarındaki keçi ve oğlak üreticileri geçmiş yıllara göre daha çok kurbanlık sattıklarını ifade etti.

 

Kurban Bayramı öncesi Çine Hayvan Pazarı hareketli günler geçirdi. Yıl boyunca kurbanlık için hazırlanan koyun, koç, oğlak ve keçiler pazarda alıcıları ile buluştu. Küçük baş kurbanlıkların rağbet gördüğü pazarda bu yıl oğlak ve keçi satışlarında artış olduğu gözlemlendi. Oğlak ve keçi üreticileri pazardan memnun olduklarını belirtirken, oğlak üreticisi Kahraman Mahallesinden Ömer Arabacı (48), yağ oranı az olan keçi ve oğlakların diğer küçük baş hayvanlara göre etinin daha serin düştüğünü ve yaz aylarında oğlak ve keçilerin daha çok ilgi gördüğünü ifade etti.

 

İMDADA KEÇİLER YETİŞTİ

Ayrıca Çine Hayvan Pazarına kurbanlık için hazırladıkları koyun ve koçları alıcıları ile buluşturan Topçam Mahallesinden Arif Acar (50) ve eşi Gülser Acar (48), pazardan memnun olduklarını belirtirken, keçi üreticisi Orçun Ak ise kurbanlık fiyatlarında bu yıl ile geçtiğimiz yıl arasında bir farklılık olmadığını söyledi. Ayrıca bazı kurbanlık koç ve koyun üreticileri pazarda müşteri bulamamaktan yakınırken, 800 ila bin TL arasında değişen koç ve koyun fiyatlarını çok bulan vatandaşların imdadına 400 ila 600 TL arasında satılan keçiler yetişti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler