20 Nisan 2024, Cumartesi

"Gün dayanışma günü"

12 Mayıs 2020, Salı 18:28

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, gün dayanışma günü diyerek, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'ndan beklentilerini açıkladı.

 

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, koronavirüs salgın hastalığının bir an önce sona ermesi dileğinde bulunurken, bu zor günlerde dayanışmanın değerinin arttığını ifade ederken, Şoför esnafı zor günler geçirmekte. Bu zor günlerde dayanışmaya ihtiyacımız var. Bu zor günleri atlatacağımıza inancımız tam. Biraz daha sabırlı ve tedbirli olmamız gerekiyor. Bu süreç, ödenmesi gereken krediler, aile ihtiyaçlarının karşılanması, evimizin çocuğumuzun güncel geçmişteki rutin ödemelerimiz bozuldu. Esnaf krediye sarıldı. Bazıları taleplerini aldı, bazıları ise alamadı. Bu süreçte ne olursa olsun siyaset yapılmamalı. Bu süreç siyaset üstü bir süreç. Kredi veren kurumların bazı esnafımızı mağdur ettiğini öğrendik. Bu durum hoş değil. Acilen bu sıkıntıların giderilmesi gerekli" diye konuştu.

 

"ESNAFIN ÜZERİNDEN 6 AYLIK AİDAT YÜKÜNÜ KALDIRALIM"

550 üyesi olan bir Oda olduklarını belirterek, üyelerin taleplerini yerine getirmek için canla başla çalıştıklarını belirten Başkan Öter, "Bizim federasyondan beklentimiz bu süreçte basit usul muhasebe tutturan esnaflarımız var, talepte bulunduk ücret almayalım diye ancak bunun ile ilgili bir kanun çıkması gerekiyor. Aidat konusunda da bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Esnafın üzerinden 6 aylık aidat yükünün alınması talebimiz ve bu talebimizin yerine getirilmesi için yine bir kanun düzenlemesi şart. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler