29 Mart 2024, Cuma

Esnafa faiz indirim müjdesi

9 Ocak 2020, Perşembe 12:39

     


Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Celal Özden, hazine destekli esnaf kredisinde faizlerin yüzde 6’dan yüzde 4,5’e düştüğünü müjdeledi.

 

Esnaf ve Sanatkârlara kullandırılan kredilerde yapılan faiz indiriminden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Celal Özden, “Yapılan çalışmalar sonucunda 6 Ocak 2020 tarihinden sonra kullanılacak kredi faizleri yüzde 6’dan yüzde 4,5’e, bloke sermaye kesintileri yüzde 3’ten yüzde 2’ye, masraf karşılığı yüzde 1,5’tan yüzde 1,25’e indirildi. Yapılan bu değişiklik ve indirimler esnaf ve sanatkârlarımıza önemli bir destek olacaktır. Ayrıca 06 Ocak 2020’den önce kullanılan kredilerde de gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

“ORTAK ÇOCUKLARINA BURS VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Kooperatif olarak eğitime önem verdiklerini söyleyen Başkan Celal Özden “Üniversitede okuyan ortak çocuklarımıza ayda 150 TL burs vermekteyiz. Önümüzdeki yıllarda imkânlarımız doğrultusunda verdiğimiz burs sayısını artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

Öte yandan Özden, ortakların geri ödeme konusunda biraz daha hassas davranmalarını ve ödemelerini zamanında yapmalarını istedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler