28 Mart 2024, Perşembe

“Çiftçi artık para kazanıyor”

8 Ağustos 2022, Pazartesi 09:03

     


AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Çine’de domates üretiminin makineli hasadı yapılan arazide incelemede bulundu. Domates üreticisi Mehmet Gönezer (57), “Çiftçiler olarak teknolojiyi takip ediyoruz ve bu sayede üretici artık para kazanıyor” dedi.

Çine’de ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Kahraman Mahallesi Ovası’nda domates üretimi yapan çiftçi Mehmet Gönezer ile çalışanları ziyaret etti. Milletvekili Posacı’ya, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyeleri ve Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok da eşlik etti.

Yaklaşık 40 yıldır çiftçilik yaptığını belirten Mehmet Gönezer, “Ben yıllardır üreticilik yapıyorum ve tarımda verimi artırmak, maliyetleri düşürebilmek için teknolojiyi de yakından takip ediyorum. Bu 90 dönüm arazide domates yetiştirdim. Makineli hasat edebilmek için uygun üretim yapmamız gerekiyor. Yani arık düzeni olmadan ve damlama sulama ile üretimi yaptık. İzmir bölgesinden ilçemize gelen makine ile şimdi de hasadımızı yapıyoruz” dedi.

“DÖNÜMDE 10 İLE 12 TON VERİM ELDE EDİYORUZ”

Bilinçli üretimin aynı zamanda verimi artırdığını belirten üretici Gönezer, “İşçi çalıştırarak hasat yaptığımızda hem maliyetli hem de uzun bir zaman alıyor. Son 3-4 yıldır makine ile hasat ediyoruz. Bu üretim modeli ile dönümde 10 ile 12 ton verim elde ediyoruz. Şuanda toptan 3 liradan satıyoruz. Çiftçiler olarak teknolojiyi takip ediyoruz ve bu sayede üretici artık para kazanıyor” diye konuştu.

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok’tan ilçedeki üretim kapasiteleri ve ürün çeşitliliği hakkında bilgiler alan Milletvekili Rıza Posacı, hasadı yapan makine sahipleri ile kısa süre sohbet etti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilerin mağdur olmaması adına fiyat belirlediğini de belirten Posacı, Çine’de gördüğü bu üretim ve katma değerden dolayı çok mutlu olduğunu ifada etti.

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı ile beraberindekiler daha sonra Kahraman Mahallesi'nde vatandaşlar ile kahvehanede bir araya geldi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler