7 Mayıs 2024, Salı

EKK’de faiz indirimi

5 Kasım 2019, Salı 10:29

     


Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB), faiz oralarını yeniden belirledi.

 

TESKOMB, aldığı kararı genelge ile bağlı bulunduğu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'ne duyurdu. Başkan Özden, işyeri ve araç kredilerin ortaklarına kullandırmaya devam ettiklerini söyledi. Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Celal Özden, 4 Kasım Pazartesi'den itibaren faiz oranlarının yüzde 8’den yüzde 6’ya, 3 aylık ödemelerin de 6 aya çıktığını söyledi.

 

ESNAFA MÜJDE

Merkez birliğinin kredi oranlarında değişiklik yaptığını söyleyen Başkan Celal Özden, “Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği 4 Kasım Pazartesi'den itibaren geçerli olan Esnaf Kefalet Kredi Kefalet Kooperatifi faizleri yeniden belirlendi. Buna göre faiz oranları yüzde 8’den yüzde 6’ya düştü. Vadesi 4 yıl olan krediler tekrardan 5 yıla çıktı. 3 ayda bir ödenen kredilerin geri ödemesi aylık veya 6 aylık olarak yapılacak” dedi. İşyeri ve araç kredilerin iki ay önce tekrar açıldığını söyleyen Özden, “İşyeri ve araç alımı yapan ortaklarımıza kredi vermeyi devam ediyoruz. İşyeri alım kredileri için 10 yıl, araç kredileri için de 5 yıl vade imkânımız var. İşyeri ve araç alacak ortaklarımıza 500 bin TL kredi imkânı sağlıyoruz. Yine aylık, üç aylık ve 6 ayda bir ödeme imkânı bulunuyor” diye konuştu. 4 Kasım Pazartesi'den önce kredi kullanan ortakların aynı şartlarda kredi ödemelerin devam edeceğini söyleyen Başkan Özden, ortakların geri ödemelerde daha duyarlı olmalarını sözlerine ekledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler