27 Nisan 2024, Cumartesi

“Çine’de büyük bir ihtiyaç olduğunu gördüm”

28 Eylül 2022, Çarşamba 10:41

     


Çine Elit Genç Özel Öğretim Kursu hizmete açıldı. Elit Genç Özel Öğretim Kursu Kurucusu Eğitimci Nihal Yılmaz Gürkaş, “Geçen yıl ilçemizde tüm özel kurumların geri çekildiğini ve Çine’de büyük bir ihtiyaç olduğunu gördüm. Rekabet kaliteyi artırır ama biz ‘Birey başlatır, birlik büyütür’ sloganı ile hizmetimizi sürdürüyoruz. Ben bunu Çine’de başlattım, eğitim kadromuzdaki arkadaşlarım ile bunu büyüteceğiz. Çine’nin eğitimdeki eski başarısını yakalaması için çalışacağız” dedi.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı itibariyle hizmete başlayan Çine Elit Genç Özel Öğretim Kursu, tüm sınav gurupları ve ara guruplarda okul derslerine katkı sunmak amacıyla öğrencileri ile buluştu. Yaklaşık 10 yıldır Yatağan’da eğitim kurumu işletmeciliği yapan Elit Genç Özel Öğretim Kursu Kurucusu Eğitimci Nihal Yılmaz Gürkaş, kendi ilçesine bu hizmeti sunmaya başlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

‘BİREY BAŞLATIR, BİRLİK BÜYÜTÜR’

Elit Genç Özel Öğretim Kursu Kurucusu Eğitimci Nihal Yılmaz Gürkaş, “Çine’de 2 özel kurumda çalıştım, hızlı okuma eğitmenliği ile başladım, kendi işyerimi açmak için 2011 yılında Yatağan’a gittim. Sebep? O zaman Çine’de 4 dershane vardı ve bu nedenle Yatağan’da kendi etüt merkezimi kurdum. 2016 yılına kadar etüt merkezi olarak devam ettim, 2016 yılında tüm etüt merkezleri kapatıldı ama ben daha öncesi dershane açmak için adımlar atmıştım. Fakat dershane ibaresi kaldırılınca kurs merkezi olarak Yatağan’da faaliyetimizi sürdürmekteyiz. Çineliyim ve Yatağan’a Çine’den gelip gitmekteyim. Geçen yıl ilçemizde tüm özel kurumların geri çekildiğini ve Çine’de büyük bir ihtiyaç olduğunu gördüm. Rekabet kaliteyi artırır ama biz ‘Birey başlatır, birlik büyütür’ sloganı ile hizmetimizi sürdürüyoruz. Ben bunu Çine’de başlattım, arkadaşlarım ile bunu büyüteceğiz. Beki Aydın merkeze de bir kurum daha açabiliriz” diye konuştu.

“ÇİNE’DE DE HİZMET VERİYOR OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

Çine’de öğrenciler ile velilerinin oturdukları ilçede bu imkanlardan faydalanabilmesinin önemli olduğunu belirten Nihal Yılmaz Gürkaş, “Eğitim kurumundan faydalanmak isteyen bir öğrenci Efeler’e gitmek zorunda kalmamalı. Çünkü yol mesafesi uzun ve diğer riskleri de var. Çocuklarımız oturdukları ilçede bu hizmete ulaşsın. Eğitim öncelik daha sonra öğretim geliyor. Burada 2 rehber öğretmen olarak çalışıyoruz ve gelen çocuklarımıza öncelikle ‘Nereye ulaşmak istiyorsun’ diye soruyoruz. Onlar hakkında rehberlik dosyası tutuyoruz ve bu diğer kurumlarda yapılıyor mu bilmiyorum. Fakat biz bu dosya ile çocuk bize nasıl geldi, giderken de ne aşamada gönderdik ve ne kadar yol aldığını yıl sonunda velinin kendisine de sunabiliyoruz. 7’inci sınıf ile 12. Sınıflar arası sınav grubu öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak adına artık Çine’de de hizmet veriyor olmaktan çok mutluyuz” açıklamasını yaptı.

“İLÇEMİZİN VE İLİMİZİN EĞİTİMİNE KATKI SUNMAK”

Aydın’ın eski günlerini dönmesi ve eğitimde Türkiye’ye adını duyurduğunu hatırlatan Gürkaş, “Ben 1980-90’lı yıllarda Aydın’ın eğitimde isim yaptığını, adını Türkiye’ye duyurduğunu biliyorum. Üzüldüğüm nokta şu, son yıllarda bu başarımız düştü. Hemen karşımızda bulunan ve benim de mezunu olduğum Çine Lisesi’nden mezun olmuş çok sayıda kişi, üst düzey alanlarda görev yaptığını biliyorum. Tek amacımız ve hedefimiz ilçemizin ve ilimizin eğitimine katkı sunmak. O eski başarılı günlere geri dönerek adımızı tekrar Türkiye’ye duyurmak.Bu nedenle beni destekleyen aileme, özellikle  oğlum İrfan Savaş Gürkaş’a teşekkürlerimi iletirim” ifadelerine yer verdi. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler