28 Mart 2024, Perşembe

ÇİNE ÖZEL EGE YILDIZLARI ANAOKULU AÇILDI

27 Ağustos 2020, Perşembe 16:32

     


Çine’de uzun yıllar Veteriner Hekimi olarak hizmet veren Mustafa Demir’in eşi Meltem Demir, Özel Ege Yıldızları Anaokulu’nu Çine’ye kazandırarak eğitim sektörüne girdi. Özel Ege Yıldızları Anaokulu, 31 Ağustos Pazartesi günü 2020-2021 eğitim öğretim yılına start verecek.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Özel Ege Yıldızları Anaokulu Kurucu Müdürü Meltem Demir, kayıtların devam ettiğini belirterek okul ve eğitim hakkında bilgiler sundu. Özel Ege Yıldızları Anaokulu'nun 36-72 ay arası çocuklara eğitim hizmeti vereceğini ifade eden Meltem Demir, sabah 08.00, akşam saat 18.00 saatleri arası hizmet vereceğini aktardı. Eğitimin eğitimcilerden başka kimseye emanet edilemeyeceği bilinciyle alanında uzman kadro ve tecrübe sahibi eğitimcilerle birlikte çalıştıklarını belirten Demir, okul müdürü olarak emekli resim öğretmeni Figen Güngör’ün görev yapacağını duyurdu.

 

"ALDIĞIMIZ SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ"

Özel Ege Yıldızları Anaokulu Kurucu Müdürü Meltem Demir, bugünün küçükleri yarının büyükleri miniklere; okuma ve yazmaya hazırlık, bireysel eğitim, olumlu öğrenme ve bilimsel deneyim kazandırmayı amaçladıklarını belirtirken “Özel Ege Yıldızları Anaokulu olarak, ülkemizin geleceğine yön verecek öğrencilerin Atatürk İlkeleri ışığında nitelikli ve çağdaş bir eğitim almalarını sağlayan; bilgi çağının gerekleri doğrultusunda hedeflerini büyüten bir eğitim kurumunun kurucusu olmanın elbette gururunu yaşıyorum. Genç bir girişimci olarak, Özel Ege Yıldızları Anaokulu bünyesinde oluşturduğumuz bu sağlam yapının sürekliliğinin sağlanması sürecinde en önemli unsurun donanımlı ve eğitime gönül vermiş eğitimcilerle birlikte olmak, tüm ekibi ‘sürekli iyileştirme ve gelişim’ ilkesi etrafında toplamak olduğuna inanıyorum. Biz iyi bir ekip kurduk, birbirimize güvendik, birlikte önemli çalışmalara, başarılara imza atacağız. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. İyi nesiller yetiştirmek için anne babaların bizlere emanet ettikleri en kıymetli varlıklarına ilişkin olarak aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz” dedi.

 

“TEORİYLE UYGULAMAYI BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ”

 

“Eğitim özen ve özveri işidir, büyük bir sorumluluktur" diyen Demir, "Çocuklarımızın özverili çalışmalarla yeteneklerini birleştirerek, kendilerini okulumuzda daha da ileriye taşıyacaklarına gönülden inanıyorum” diyerek sözlerine devam eden Meltem Demir, şunları söyledi: “Başarı beklentilerle değil, arayışlarla ve çalışmayla gelir. Özel Ege Yıldızları Anaokulu olarak yetiştireceğimiz çocuklarımız çalışkan, yaratıcı, motivasyonu yüksek, üretken ve paylaşımcı bireyler olarak gelecekte güzel ülkemizde söz sahibi olacaklar. Ege Yıldızları Anaokulu olarak, çağdaş eğitim öğretim yaklaşımları, güncel yöntem ve tekniklerle eş güdümlü planladığımız programlarımızla öğrencilerimizin ilgi alanları ve yeteneklerini açığa çıkarmalarına olanak sağlayacağız. Öğrencilerimize eğitim ve yaşamla ilgili temel beceri ve alışkanlıkları kazandırıp, bu beceri ve alışkanlıkları içselleştirebilmeleri için akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle hayata hazırlayacağız. Farklı öğrenme stillerini dikkate alarak, ders ve etkinliklerde bireysel farklılıkları gözetip, her öğrencinin kendini ifade edeceği, öne çıkacağı çalışmaları yapmaya özen göstereceğiz. Öğrencilerimizi akademik yönden donanımlı; sosyal ve sanatsal yönden kendini geliştirmiş, seçimlerini yapma olgunluğuna erişmiş bireyler olarak bir üst öğrenim basamağına hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.

 

"YABANCI DİL, MATEMATİK VE FEN EĞİTİMİ..."

Yürütülen programlarla öğrencilerin kendilerini tanıma, özgüvenlerini geliştirme, sorumluluk alabilme, amaç belirleme, zaman yönetimi temel akademik alışkanlıkları kazanma, duygu ve davranışlarını kontrol edebilme gibi bazı önemli becerileri kazanmalarını amaçladıklarını belirten Demir, "Okulumuzda çok geniş seçeneklerle sunulan branş derslerimiz ve etkinliklerimiz, onların sosyal ve kişisel gelişimlerine, kendilerini ifade etmelerine olumlu katkılarda bulunmak hedeflenmektedir. Okulumuzda yabancı dil, matematik ve fen eğitimi çocuklarımızı sıkmadan ürkütmeden, oyunlarla bu dersleri sevdirerek gelecekteki öğrenim hayatlarında başarıyı daha rahat yakalamalarını sağlamayı düşünüyoruz. Özellikle bu derslerde çeşitli oyun deney yaparak, görerek, araştırmayı teşvik ederek farkında olmadan öğrenmeyi hedefliyoruz. Kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere kadar çocukların çok yönlü gelişimini benimseyen bir eğitim kurumu olarak bugün, bilimin ışığında gelişime ve değişime açık olan, kendisiyle ve çevresiyle barışık, uyumlu, üretken, yaratıcı, ruh ve beden sağlığı yerinde, sportif dinamizme sahip, estetik ve sanatsal zevki gelişmiş, sosyal sorumluluk bilincini içselleştirmiş, kendi kültürünü, tarihini bilen, ülkesini ve yaşadığı dünyayı kucaklayan; küresel düşünebilen nice başarılı yıldızlarla yarınlara güvenle bakmaktayız. Ege Yıldızları Anaokulu olarak teoriyle uygulamayı bütünleştirmeyi çok önemsiyoruz” diye konuştu.

 

SPORTİF FAALİYETLER EĞLENCELİ ÖĞRENİM

Özel Ege Yıldızları Anaokulu olarak sportif faaliyetlere önem verdiklerini ve yapacakları farklı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Meltem Demir, “Sportif faaliyetlerin yanında, çocuklarımızın ritim duygularını geliştirici modern dans ve müzik eğitimi ile kendine güveninin gelişmesi ve kişiliğinin olgunlaşmasına katkı sağlamak istiyoruz. ‘Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi’ Çocuk eğitimle aynı amaçlara yönelik oyun ve eğlenme konusunda tüm olanaklarla donatılır, toplum ve kamu mekânları çocuğun bu haktan yararlanma olanaklarını arttırmaya çaba gösterirler. Ülkelerin kalkınmasında eğitim ve öğretim en temel konulardır. Okul öncesi eğitim ise eğitimin en önemli dönemi, geleceğe atılan ilk ve en önemli adımdır.

 

ZENGİNLEŞTİRİLEN EĞİTİM PROGRAMLARI

Okul öncesi eğitimin amacı çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine, uygun eğitim ortamları, yaşam alanları yaratmak, kişilik gelişimlerini eğitimin temel hedefleri doğrultusunda güçlendirmek ve yönlendirmek, çocukları okul yaşamına sosyal ve zihinsel yönden hazırlayarak, temel bilgi ve becerileri kazandırabilmektir. Eğitimde, tüm bu unsurların yanı sıra kullanılan materyaller, planlanan etkinlikler, yürütülen proje ve çalışmaların da önemi ve katkısı büyüktür. Bu düşüncelerden yola çıkan Ege Yıldızları Anaokulu da çocuklarımıza, sevgi dolu, alanlarında uzman öğretmenlerimizle; bilişsel yönlerini geliştirip zenginleştirebildikleri aynı zamanda sosyal yönden gelişebilecekleri etkinliklerle, eğlenerek öğrenmenin ayrıcalığını yaşatacağız. Temel akademik becerilerin oluşturulması, geliştirilmesi, öğrencilerin bilimsel yöntem ile tanışarak proje çalışmaları yapması amacıyla, yöneticilerimizin ve eğitim kadromuzun katkılarıyla zenginleştirilen eğitim programlarında, anadil etkinlikleri, matematik ve İngilizce etkinlikleri, fen ve doğa etkinlikleri, kavram çalışmaları, müzik etkinlikleri yer almaktadır” dedi.

 

ANADİL’İN YANINDA İNGİZLİZCE

“Okul öncesi dönemde ilk deneyimler yaşanıyor, ilk alışkanlıklar ediniliyor” diyen Okul Kurucusu Demir, şunları söyledi:

“Bu bağlamda öncelikli hedefimiz; çocuklarımızın her alanda doğru bir başlangıç yapması için gerekli zemini oluşturmaktır. Anadil ve matematik ile doğru bir tanışma, eğlenceli bir başlangıç, çocuğun eğitim yaşamı ve gelişimi için çok önemlidir. Aynı biçimde İngilizce ile ilgili olarak amacımız, çocuklarımızda İngilizceye karşı bir farkındalık oluşturmak, ilgi ve merak uyandırmak, İngilizceyi sevdirmek ve çocuklarımızı İngilizce öğrenmekten keyif alır hale getirmektir. Çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını desteklemek için eğitim programımızda, öğrencilerimizin farklı birçok alanda kendilerini ifade etmelerine olanak sağlayacak etkinlikler düzenleyeceğiz. Çocuklarımızı drama, rehberlik, beden eğitimi, müzik, binicilik, basketbol, bilim ve teknoloji, bale, satranç, yüzme etkinlikleri ile tanıştırarak, onlara ilgi ve yeteneklerini keşfedebilecekleri zengin ortamlar sunacağız. Çocuklarımızın duygu ve düşüncelerini ifade edebilmelerinde temel olan dil gelişimlerini destekleyeceğiz ve onlara kendi yaş gruplarına özgü kitapları seçip kitap okuma sevgisi kazandıracağız.

 

“GELECEĞİN YILDIZLARI İÇİN BİZ HAZIRIZ”

Çocukların eğitiminde ve gelişiminde en önemli unsur olarak kabul edilen, aile ile işbirliği ve tutarlılığının önemine olan inancımızdan dolayı, okulumuzda ‘Aile Katılım Projesi’ni hayata geçireceğiz. Ailelerin eğitim sürecinde yer almasına olanak veren bu proje ile okul aile işbirliği ve tutarlılığını sağlayarak, aileleri eğitim süreci ve hedefleri ile ilgili olarak bilgilendirerek ve onların çocuklarıyla nitelikli iletişim kurmalarına yardımcı olacağız. Okulumuz, müstakil ve 2 katlıdır. Çocuklarımızın özgürce ve güvenle oyun oynayabilecekleri bahçemizin yanı sıra 24 saat güvenlik kameraları ile izlenmektedir. Ayrıca çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır anlayışı ile temiz ve hijyenik sınıflarımız çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel yeterlilikleri baz alınarak yaş gruplarına göre ayrılmıştır. Tüm eğitimlerimiz, kendi branşlarında uzman kişiler tarafından verilmektedir. Ege Yıldızları Anaokulu olarak, biz hazırız ve geleceğin yıldızlarını yetiştireceğiz.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler