23 Nisan 2024, Salı

Çine Mehmet Emin Ünal MTAL, ortaokul öğrencilerine meslekleri tanıttı

25 Mart 2022, Cuma 12:11

     


Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Çine ve Karpuzlu’da eğitim gören ortaokul öğrencilerine meslek tanıtımı yaptı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan mesleki ve teknik eğitimin tanıtılması, mesleki eğitime yönlendirme ve rehberlik çalışmaları, Çine Mehmet Emin Ünal MTAL’nde başladı. Okul bahçesinde kurulan stantlarda, ortaokul öğrencilerine meslekler uygulamalı olarak tanıtıldı.

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kontrolünde gerçekleşen mesleki ve teknik eğitim tanıtımlarına, Bilişim teknolojileri Alanı için Karpuzlu Şehit Şenol Akar Ortaokulu, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı için Çine Feride Raşit Kalkan Ortaokulu, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı için Çine Namık Kemal Ortaokulu ve Güzellik Hizmetleri Alanı için Karpuzlu Tekeler Ortaokulu öğrencileri ziyaret etti. Ziyarette, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Mehmet Emin Ünal MTAL Müdürü Özcan Güvenç ve okulun Mesleki Alan öğretmenleri hazır bulundu.

“4 AYRI ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ YERİNDE İNCELEDİ”

Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) öğrencilerinin de okullarında eğitim gördüğünü belirten Okul Müdürü Özcan Güvenç, “Okulumuz alanları tarafından hazırlanan plan doğrultusunda, atölye çalışmaları için eşleştiğimiz ortaokullar okulumuza davet edildi. Öğrenciler atölyelerde uygulamalar yaparak okulumuz alanlarını daha yakından tanıdılar ve ders işleyişleri hakkında bilgi sahibi oldular. Bilişim teknolojileri alanında atölye çalışması olarak web2 araçlarından Voki ile öğrencilere çalışmalar yaptırıldı. Çocuk Gelişimi Alanı atölye çalışması olarak maske, kaşık kukla ve yüz boyama etkinliklerini gerçekleştirdiler. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı atölye çalışması olarak, kurabiye şekillendirme ve servis peçetesi katlama etkinliğini yaptırdı. Güzellik Hizmetleri Alanı atölye çalışması olarak fön çekimi, örgü ve oje sürme etkinliklerini yaptırdı. Okulumuz bahçesinde kurulan stantlarda yapılan çalışmaları, 4 ayrı ortaokul öğrencileri yerinde inceledi. Öğrencilerimiz derslerde yaptıkları çalışmalardan örnekler de sundular” dedi.

“MESLEKLERİ YERİNDE TANITABİLECEK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sdık Yavuzkan, “Bakanlığımız ara eleman yetiştirilmesi konusunu büyük önem veriyor. Mesleki Eğitim Merkezlerinin bu yıl içerisinde öğrencilerin yönelimi konusunda çok ciddi atılım sağlandı. Artık bundan sonra sadece Mesleki Eğitim Merkezi değil, bütün mesleki teknik okullarımızda da öğrenci kabul ediliyor. Biz bu nedenle ilçemizdeki öğrencilerimizin boşta kalmasını istemiyoruz. İstihdama yönelik ve bu kariyer günleri ile meslekleri öğrencilerimizi yerinde tanıtabilecek çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımız önümüzdeki aylarda da devam edecek” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler